Korona odgodila još jednu utakmicu

Arsenal slavio i došao na četvrto mjesto

Utakmica između Burnleyja i Watforda je otkazana svega nekoliko sati prije početka zbog izbijanja Covid-19 u redovima gostujućeg kluba. To je treća utakmica koja je posljednjih dana odgođena u Premiershipu zbog koronavirusa.
Sport / Nogomet | 16. 12. 2021. u 00:09 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nakon dugo vremena navijači Arsenala ipak imaju malo razloga za zadovoljstvo. Slabo izdanje protiv Evertona, Arsenal je kompenzirao vezanim pobjedama na domaćem terenu u posljednja dva kola i nakon dugo vremena, Topnici su među prve četiri momčadi lige. Protiv West Hama su slavili čistu i zasluženu pobjedu 2:0 koja je možda čak mogla biti izraženija i uvjerljivije.

U prvom poluvremenu je West Ham držao nulu, međutim nakon samo tri minute igre u nastavku Martinelli postiže gol za 1:0. Dvadeset minuta kasnije Vladimir Coufal je u kaznenom prostoru zaustavio Lacazettea što je bilo dovoljno za drugi žuti karton igraču West Hama i jedanaesterac koji u gol nije pretvorio baš Lacazette. Njegov šut je zaustavio nekadašnji golman Arsenala, Lukasz Fabianski. Ipak, u 87. minuti je Emile Smith Rowe je jednu kontru Arsenala zaključio golom za konačnih 2:0.

Nakon četiri utakmice bez pobjede i postignutog gola, Wolverhampton se vratio kući s tri vrijedna boda osvojena kod Brighton. Domaćinima je presudio Romain Saiss u sudačkoj nadoknadi prvog dijela.

Zanimljivo je bilo u susretu Cristal Palacea i Southamptona. Prvo su domaćini poveli rano golom Zahe u drugoj minuti, a onda je Southampton preko James Ward-Prowsea izjednačio na 1:1. James je postigao vrlo lijep gol iz slobodnog udarca. Samo četiri minute poslije gosti su već vodili, Armando Broja je pogodio. Četvrti gol, drugi Cristal Palaca za konačnih 2:2 je djelo Ayewa u 65. minuti. Southampton je već šest kola bez pobjede, posljednja je bila petog prošlog mjeseca protiv Aston Ville.

Utakmica između Burnleyja i Watforda je otkazana svega nekoliko sati prije početka zbog izbijanja Covid-19 u redovima gostujućeg kluba. To je treća utakmica koja je posljednjih dana odgođena u Premiershipu zbog koronavirusa, nakon ogleda Tottenham i Brightona, te Manchester Uniteda i Brentforda.

Kopirati
Drag cursor here to close