Tri utakmice Premiershipa

Cristal Palace i Leicester bez problema do bodova

Nakon što su u ponedeljak preokretom slomili otpor Arsenala, činilo se kako brod Evertona plovi prema mirnim vodama, ali onda je stigao novi poraz. Londonska momčad Cristal Palaca je prekinula svoj niz od tri poraza sigurnom pobjedom 3:1.
Sport / Nogomet | 12. 12. 2021. u 21:43 Feđa Ibrulj

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U Engleskoj su ove nedelje odigrane tri od najavljene četiri utakmice 16. kola Premiershipa. Leicester je rane ispadanja iz Europske lige zaliječio visokom pobjedom protiv Newcastlea koji nikako da se pomakne iz tog donjeg dijela tabele. Youri Tielemans koji se polako vraća nakon ozljede potkoljenice je bio dvostruki strijelac.

Prvi gol je postigao iz jedanesterca u 38.minuti, nakon što Jamaal Lascelles srušio Jamesa Maddisona. Patson Daka je u 57. minuti akciju Maddisona i Harveyja Barnesa zaključio golom koji je dobrim dijelom usmjerio utakmicu u pravcu trijumfa domaće momčadi. Youri Tielemans je povisio na 3:0, dok je konačan rezultat postavio James Maddison pet minuta prije kraja. Ovom pobjedom se Leicester probio na osmo mjesto.

Nakon što su u ponedeljak preokretom slomili otpor Arsenala, činilo se kako brod Evertona plovi prema mirnim vodama, ali onda je stigao novi poraz.Londonska momčad Cristal Palaca je prekinula niz od tri poraza sigurnom pobjedom 3:1.

Jordan Ayew je poslao loptu u kazneni prostor a tamo se na pravom mjestu našao Conor Gallagher koji postiže svoj peti gol otkako je došao na posudbu iz Chelseja. Kod vodstva 1:0, menadžer Evertona Benitez je zamijenio brazilskog napadača Richarlisona, što je poprilično razljutilo Brazilca ali i navijače Evertona. Četiri minute nakon izlaska Richarlisona, Tomkins je iz neposredne blizine povisio 2:0.

Rondon koji je ušao u igru baš umjesto Richarlisona probudio je tračak nade gostima da bi mogli eventualno ostati neporaženi golom dvadeset minuta prije kraja. Ipak, da bodovi ostanu u Londonu pobrinuo se drugim golom ove nedelje Gallagher. Cristal Palace je na 12. mjestu, Everton je dvije pozicije ispod, razlika je jedan bod.

Burnley i West Ham su remizirali u ovom kolu 0:0, dok je utakmica Brighton - Tottenham prolongirana.

Kopirati
Drag cursor here to close