Hat trick igrača Lutona

Arsenal preskočio City, Newcastle slavio u Birminghamu

Newcastle je niz od četiri uzastopna poraza prekinuo na teškom gostovanju kod Aston Ville. Koja je čini se odigrala jednu od lošijih utakmica.
Sport / Nogomet | 30. 01. 2024. u 23:42 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ovog utorka na rasporedu je bilo pet utakmica engleskog Premiershipa. Arsenal je uzeo tri boda i za sada je drugi. Aston Villa je posrnula na domaćem terenu, dok su bodove u borbi za opstanak uhvatili Luton i Crystal Palace.

Arsenal je u pojedinim trenucima prvog poluvremena susreta na City Groundu imao posjed lopte preko 80 posto, ali samo jednu loptu su njegovi igrači poslali u okvir gola. Ekipa Nottingham Foresta se sjajno branila. Međutim, u nastavku taj bunker nije izdržao.

Prvo je Saka dobro šutirao, Jesus je pogodio stativu, gol je nekako visio u zraku. Na kraju je Brazilac sve sam napravio u 65. minuti. Na krivoj nozi je Turner, Jesus je šutirao u prvu stativu, lopta je prošla kroz noge domaćem golmanu.

Sedam minuta poslije Montiel poklanja jednu loptu, ide brza kontra Arsenala koju je završio Saka. Sve do 89. minute Arsenal je držao utakmicu pod kontrolom, a onda se sve zakompliciralo. Upravo je Montiel glavom provukao loptu za Awoniyija, ovaj pogađa za 1:2. Potpuno neočekivano, panika u redovima Arsenala, nadoknada koja traje sedam minuta, ali ostaje na kraju 1:2.

Newcastle je niz od četiri uzastopna poraza prekinuo na teškom gostovanju kod Aston Ville. Koja je čini se odigrala jednu od lošijih utakmica.

Prekidi su bili kobni po domaće. Fabian Schär je bio u glavnoj ulozi. Dva prekida, dva gola u četiri minute. U 52. minuti već je bilo 0:3, nakon kontre Newcastlea, Moreno je zabio autogol. Bez obzira na veliki zaostatak, Aston Villa se nije predavala. Watkins je prvo pogodio za 1:3, onda je vrlo brzo poništen jedan gol i pitanje je u kojem bi pravcu stvari išle da je kojim slučajem u tom intervalu, nekih desetak minuta Villa došla do drugog gola. Ovako je ostalo 1:3.

Brighton definitivno nije ekipa koja se lako može nadigrati, još teže deklasirati. Međutim, Luton je pokazao da može. Elijah Adebayo je bio junak utakmice, do 56. minute utakmice je kompletirao hat trick. Gosti su užasno otvorili utakmicu, za tri minute su primili dva gola. Ogbene je u trećoj minuti povisio na 2:0. Jedina ekipa koja je u povijesti Premiershipa povela brže jeste Leicester. Protiv Derbyja u travnju 1998. U ovom duelu je Adebayo je pogađao 42. i 56. minuti. Nakon ove pobjede, Luton je bod ispred Evertona, u zoni opstanka.

Sheffield United, Anela Ahmedhodžić je dva puta vodio protiv Crystal Palacea, ali je na kraju izgubio. Rane golove Breretona i McAteea, anulirao je u prvom dijelu Eberechi Eze. Trijumf domaćem sastavu je osigurao na kraju Michael Olise.

Utakmicu bez golova su odigrali Fulham i Everton.

Kopirati
Drag cursor here to close