Boxing Day

Arsenal preokretom u londonskom derbiju do nove pobjede

Londonski Topnici su na Boxing Day pobijedili West Ham United s 3:1 te nastavili sa sjajnim partijama koje ih i dalje drže na čelu Premiershipa.
Sport / Nogomet | 26. 12. 2022. u 23:03 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nakon pauze zbog Svjetskog prvenstva klubovima je najvažnije bilo vratiti se u optimalnoj formi. Arsenal je jedan od onih koji u ovoj sezoni imaju maksimalne ambicije, ali rizik od umora igrača nakon SP-a pogotovo se odnosio na velike klubove.

Londonski Topnici su na Boxing day pobijedili West Ham United s 3:1 te nastavili sa sjajnim partijama koje ih i dalje drže na čelu Premiershipa.

Ipak, prvo poluvrijeme gradskog derbija protiv West Hama i nije bilo toliko dobro za lidera na ljestvici, prije svega rezultatski, pošto su imali zaostatak.

Igrala se 27. minut kada je dosuđen udarac s biojele točke za Čekičare kojeg je bez većih problema realizirao Benrhama za 0:1, što je bio i konačni rezultat prvoga dijela.

U drugom poluvremenu Topnici su pokazali karater, ali prije svega moć i talent. Dominantom i lijepom igrom stigli su do preokreta i nove važne pobjede.

Bilo im je dovoljno pet minuta da okrenu rezultat. Bukayo Saka je izbjegao zaleđe u 53. minuti te rutinski zatresao mrežu za izjednačenje.

U 58. minuti bilo je 2:1 za domaće. Martinelli se odlično snašao u ne baš lakoj poziciji te prizemnim udarcem matirao Fabianskog.

Nakon toga, dodatno ohrabrena momčad Mikela Artete je u 69. minuti povećala na 3:1, a Nketiah se upisao u strijelce na dodavanje dvostrukog asistenta Odegaarda.

Svojom 13. pobjedom ove sezone Arsenal je stigao do 40 bodova i sigurno će Novu godinu dočekati na prvom mjestu. Naredni meč igraju u subotu kod Brightona.

S druge strane, West Ham nastavlja s lošom formom te je ovaj poraz bio četvrti u nizu što trenera Davida Moyesa stavlja pod veliki pritisak.

       
Standings provided by Sofascore
   
Kopirati
Drag cursor here to close