Topnici na plus osam

Arsenal ne posustaje, sredili i Tottenham u gostima

Pokušao je Antonio Conte izmjenama promijeniti utakmicu - Richarlisona je u igru uveo u 71., Ivana Perišića u 75. minuti, ali kako je utakmica prolazila tako je pritisak Tottenhama padao, pa je Arsenal na kraju ostvario vrijednu pobjedu.
Sport / Nogomet | 15. 01. 2023. u 19:59 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Veliki derbi sjevernog Londona je pripao Arsenalu. Zahvaljujući sjajnoj izvedbi u prvom poluvremenu Topnici su osvojili tri boda, pa imaju u ovom trenutku osam više od prvog pratitelja Manchester Cityja. Dugo vremena su navijači Arsenala čekali na gostujuće slavlje i dočekali su večeras, prvi put u prvenstvu nakon 16. ožujka 2014. godine.

Arsenal je odlično otvorio utakmicu. Visoki pritisak je stvarao velike probleme zadnjoj liniji Tottenhama, posebno su u pojedinim trenucima panično reagirali Lloris i Sessegnon koji se spuštao da pomogne Dieru i kolegama u zadnjoj liniji.

Iz jedne takve situacije priliku ima Nketiah, brani Lloris. U 14. minuti Saka se probija po desnoj strani, šutira skoro uz samo gol aut liniju, Lloris slabo reagira i Arsenal stiže do prednosti. Ovo je prvi autogol u karijeri Llorisa kroz 354 utakmice Premiershipa. 

Lloris se iskupio kasnije kad je obranio šut Odegaarda, dok je Partey pogodio stativu spektakularnim volejom. Bolju igru Arsenal je naplatio drugim golom u 35. minuti. Odegaard je šutirao s nekih dvadesetak metara, nije bio blokiran, Lloris je bio nemoćan. U završnici prvog dijela i Ramsdale je zaustavio Harryja Kanea.

U drugom dijelu je Tottenham opasniji. Prijete, Kane, Kulusevski, Sessegnon, ali je Ramsdale spreman. Na drugoj strani Nketiah se našao u idealnoj šansi zaključiti utakmicu, ali zapucao je veliku priliku, odnosno Lloris je obranio njegov šut. Pokušao je Antonio Conte izmjenama promijeniti utakmicu - Richarlisona je u igru uveo u 71., Ivana Perišića u 75. minuti, ali kako je utakmica prolazila tako je pritisak Tottenhama padao, pa je Arsenal na kraju ostvario vrijednu pobjedu. Nakon završetka utakmice je došle do gužve, Richarlison i Ramsdale su bili akteri, čak su i s tribina pokušali da uključe, ali se situacija brzo smirila.

Kopirati
Drag cursor here to close