Topnici ispustili dva boda

Arsenalu bod, Manchester United sve bliži vrhu

U drugom dijelu Martinelli je imao dvije prilike, Nketiah jednu. Tražili su jedanaesterac domaći igrači u završnici, u sudačkoj nadoknadi, ali nije bilo čak niti provjere.
Sport / Nogomet | 03. 01. 2023. u 23:12 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nakon pet vezanih pobjeda, vodeći Arsenal je zaustavljen, Newcastle je 13-tu utakmicu zaredom u prvenstvu bez poraza.
Drugi put zaredom su popularne "svrake" odigrale nepopularnih 0:0.

Imao je Arsenal više od igre, nekoliko dobrih prilika, ali su gosti uspjeli izdržati onaj početni pritisak pa im je bilo puno lakše u nastavku. Čvrsta dva bloka Newcastlea stvorila su puno problema Arsenalu, nije bilo brzog protoka lopte, posebno ne kroz sredinu terena. Svoju najbolju priliku u drugom dijelu, gosti su propustili u samom finišu Joelinton je pucao glavom nakon kornera, a lopta je otišla malo pored desne stative.

U drugom dijelu Martinelli je imao dvije prilike, Nketiah jednu. Tražili su jedanaesterac domaći igrači u završnici, u sudačkoj nadoknadi, ali nije bilo čak niti provjere.

Manchester United se bodovno poravnao s Newcastleom, pa je situacija u gornjem domu sve zanimljivija. Casemiro je načeo
Bournemouth koji je držao rezultatski priključak do pete minute nastavka. Tada Shaw prihvata dodavanje Alejandra Garnacha
i lomi utakmicu, koji je na kraju zaključio Rashford novim golom četiri minute prije kraja. Fino mu je loptu podvalio Bruno Fernandes

Tri boda Fulhamu je osigurao Aleksandar Mitrović. Willian je pronašao napadača reprezentacije Srbije, a ovaj je sjajnu primio loptu i zakucao je mrežu Leicestera. Tako je postao prvi igrač Fulhama koji je bio strijelac na tri uzastopna gostovanja, još od 2006. godine. Veliki doprinos u osvajanju tri boda gostiju je imao i golman Leno koji je u par navrata sjajno intervenirao.

iznimno je uvjerljiv bio Brighton u gostima kod Evertona gdje je pobijedio 4:1. U prvom poluvremenu gosti su stekli pogodak prednosti nakon gola Mitome u 14. minuti. Potpuni raspad Evertona dogodio se između 50. i 57. minute kada je Brighton postigao čak tri pogotka. Redom su zabijali Ferguson, March i Gross za uvjerljivo slavlje Brightona koji je i dalje visoko na ljestvici, na osmom mjestu. U samoj završnici Gray je s bijele točke postigao počasni pogodak za Everton.

Kopirati
Drag cursor here to close