Premier League

Chelsea bez prepoznatljive igre, City se približio Arsenalu

U 19. kolu engleske Premier lige Manchester City ostvario je veliku pobjedu u derbiju protiv Chelseaja i ostao blizu vodećem Arsenalu.
Sport / Nogomet | 05. 01. 2023. u 23:03 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nakon što je Arsenal prije dva dana odigrao 0:0 s Newcastleom i odškrinuo vrata Manchester Cityju, Građani su iskoristili ponuđeno i vratili se u igru za naslov prvaka.

Pobjedom 1:0 na Stamford Bridgeu protiv Chelseaja približili su se Arsenalu na pet bodova (44-39), uz sada jednak broj odigranih utakmica.

Chelsea je pak ostao bez pobjede i u sedmoj utakmici od posljednjih osam te je potonuo na deseto mjesto sa samo 25 bodova. To je već deset manje od četvrtoplasiranog Manchester Uniteda.

Pogodak odluke postigao je Riyad Mahrez u 63. minuti na asistenciju Jacka Grealisha.

Prethodno su oba sastava uzdrmala okvir gola – Chukwuemeka u 44. minuti za Chelsea i Ake u 51. za City – a nakon primljenog pogotka domaćin praktički ni jednom nije ugrozio goste do kraja susreta.

Za Chelsea je hrvatski reprezentativac Mateo Kovačić odigrao cijelu utakmicu i u 89. minuti zaradio žuti karton.

Treba reći i kako je Chelsea već unutar prvih dvadesetak minuta utakmice zbog ozljede ostao bez Sterlinga i Pulišića, pa su ušli Aubameyang i osamnaestogodišnji Chukwuemeka.

Tijekom drugog poluvremena u igru su ušla još dvojica tinejdžera Hall i Giraud-Hutchinson. Hrabro se borio Chelsea, ali to nije bilo dovoljno niti za bod.

       
Standings provided by Sofascore
   
Kopirati
Drag cursor here to close