Tri poraza u zadnje četiri utakmice

Arsenal bi opet mogao potonuti do Božića

"Mi smo prestali igrati nakon gola, Everton je preuzeo konce igre, zahvaljujući nama. Morali smo nastaviti napadati i tražiti način da postignemo drugi gol", kaže Martin Odegaard.
Sport / Nogomet | 07. 12. 2021. u 10:47 Feđa Ibrulj

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Deset utakmica bez poraza, činilo se kako Arsenal polako hvata ritam, a onda je stigao Anfield. Težak poraz, pa onda novi na Old Traffordu, a treći u posljednje četiri utakmice bio je ovaj na Goodisonu protiv ove sezone skromnog Evertona.

Imao je Arsenal prednost od jednog gola, ali je se na kraju raspalo. Arsenal je opet u svim filmu. Momčad kao da ne zna zaključiti, dobiti utakmicu.

"Moramo biti bolji u takvim situacijama, kada vodimo 1:0. Mi smo prestali igrati nakon gola, Everton je preuzeo konce igre, zahvaljujući nama. Morali smo nastaviti napadati i tražiti način da postignemo drugi gol, mišljenja je Martin Odegaard.

Razočaran je i Arteta koji je svjestan činjenice da ako želi Arsenal barem blizu oni najboljih, onda momčad ne smije igrati kako je igrala na Goodisonu.

"Jako sam razočaran. Nismo bili ofenzivni prema protivničkom golu. Morali smo nakon gola nastaviti igrati, ali mi smo bili spori, tromi. Izgubili smo previše lopti.Nismo mogli odvesti loptu u posljednju trećinu. Izgubili smo nekoliko važnih duela zbog kojih smo bili pod pritiskom, rekao je nakon utakmice Arteta kojem navijači zamjeraju činjenicu da u posljednje tri utakmice koje je Arsenal izgubio niti jedne minute nije dao Pepeu. Zato jeste dobio priliku Nketiah koji je promašio nemoguće.

"Odlučio sam se za Eddieja, on je pomogao u igri prema naprijed. Stvorili smo tri šanse nakon njegovog ulaska, on je pogodio stativu, branio se Arteta kojem sada prijeti ponavljanje scenarija iz prošle sezone kada je momčad ostala sedam utakmica bez pobjede.

Kopirati
Drag cursor here to close