Velika gužva na vrhu tabele

Arsenal sve bliži vrhu, West Ham sredio i Reedse

West Ham igra sjajno ove sezone, u to se ove nedjelje uvjerili navijači Liverpoola. I to vrlo rano već u četvrtoj minuti.
Sport / Nogomet | 07. 11. 2021. u 19:59 Feđa Ibrulj

Tekst članka se nastavlja ispod banera

West Ham je na trećem mjestu, prvih pet momčadi je raspoređeno unutar šest bodova. U subotu je Chelsea ostao bez dva boda, u nedjelju je Liverpool ostao bez sva tri, dok se Arsenal probio na peto mjesto, tamo gdje ga već jako dugo nije bilo.

Za tri boda Topnicima je bio dovoljan i jedan gol protiv Watforda, dovoljan jedan iako su mogli i trebali uvjerljivije slaviti. Strijelac tog jednog gola je bio Emile Smith Rowe koji igra u odličnoj formi. Gol mladog Engleza je poprilično razljutio kompletnu momčad Watforda, klupu, trenera Ranierija.

Problem je bila lopta koju su igrači Watforda izbacili zbog ozljede jednog od njih. Domaći igrači je nisu vratili. Najbolju priliku za goste je još u prvom poluvremenu imao Kucka koji je u 89. minuti zaradio drugi žuti karton.

" Kada dobrovoljno izbacimo loptu, svi očekuju da vam protivnik vrati loptu, ali nije bilo tog poštovanja od strane igrača Arsenala", rekao je Ranieri. Arsenal nakon teškog stradanja u trećem kolu, ne zna za poraz deset utakmica u svim takmičenjima, ovo je bila četvrta zaredom.

Leeds i Leicester su remizirali odigravši 1:1. Ono najvažnije barem kada su u pitanju golovi se dogodilo u vrlo kratkom razmaku.  Prvo je Leeds na oduševljenje domaćih navijača stigao do prednosti prekrasnim golom Raphinhe koji je jedina svijetla točka u momčadi Leedsa koji se strašno muči u posljednje vrijeme. Na odgovor gostiju se nije dugo čekalo, vrlo brzo je uzvratio Barnes, samo što se krenulo s centra. Više prilika su imali igrači Leedsa, dok je gostima poništen gol Lookmana zbog ofsajda.

West Ham igra sjajno ove sezone, u to se ove nedjelje uvjerili navijači Liverpoola. I to vrlo rano već u četvrtoj minuti. Domaći su izveli udarac iz ugla, nakon gužve u šesnaestercu lopta je ušla u gol. Ogbonna je na prvoj stativi poprilično smetao Alissonu koji je tražio prekršaj, ali ga nije dobio. Kontakta jeste bilo vidjelo se to na snimku, ali je gol priznat. Reedsi se vraćaju sjajnim golom Alexander-Arnolda u 41. minuti.

Imali su domaći igrači i malo sreće u 67. minuti kada je Fornals pogodio za 2:1. Samo sedam minuta kasnije, Kurt Zouma je glavom zabio nakon još jednog prekida, ubacivanja iz ugla za velikih 3:1. Pokušao je Liverpool sve kako bi prvo prepolovio zaostatak, kako bi se vratio u igru i skoro je uspio. Origi je u 83.minuti pogodio za 3:2, a isti igrač je imao šansu u finišu koju nije iskoristio.

Na tabeli Chelsea ima 26 bodova kao prvi, slijede Manchester City i West Ham s 23, dok četvrti Liverpool ima bod manje. Arsenal je peti s 20 bodova. Posljednja tri mjesta su rezervirana za Burnley, Newcastle i Norwich.

Kopirati
Drag cursor here to close