Real Madrid

Ancelotti: Modrić ne traži objašnjenja kada ne igra

Ancelotti je na konferenciji za medije bio upitan kako će “igraču poput Modrića” objasniti da će biti rezerva.
Sport / Nogomet | 27. 10. 2023. u 20:20

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Hrvatski vezni nogometaš Luka Modrić mogao bi u subotu biti na klupi za pričuve Real Madrida u derbiju protiv Barcelone, no od trenera ne traži objašnjenje za takvu odluku, rekao je u petak Realov trener Carlo Ancelotti.

Ancelotti je na konferenciji za medije bio upitan kako će “igraču poput Modrića” objasniti da će biti rezerva.

“Ovdje su svi profesionalci, ne traže objašnjenja. Na isti način, niti ja ne dajem objašnjenja onome tko ne igra. Nema ničega za brinuti se”, izjavio je.

U subotu se u 16.15 sati sastaju aktualni prvak Barcelona i Real Madrid, trenutačno vodeća momčad španjolskog prvenstva. Real Madrid ima 25 bodova, a Barcelona 24, nakon deset odigranih kola, prenosi Hina.

Zaigra li 38-godišnji Modrić u toj utakmici postat će najstariji nogometaš koji je ikada igrao u derbiju poznatom kao “El Clasico”, izvijestile su novine Mundo Deportivo.

Taj rekord sada drži bivši Realov vratar Paco Buyo koji je 1996. godine stajao među vratnicama u dobi od 38 godina i 38 dana. Barcelona je slavila s 3-0.

Modrić, s 38 godina i 47 dana, ove sezone uglavnom ulazi s klupe za pričuve.

Kapetan hrvatske reprezentacije je u utorak odigrao svih 90 minuta u gostujućoj pobjedi od 2-1 nad Bragom u Ligi prvaka, što je jedina cijela utakmica koju je odigrao ove sezone u dresu “kraljevskog kluba”.

Modrić je po dolasku u Real Madrid u kolovozu 2012. prve minute upisao upravo protiv Barcelone u Superkupu.

Njegov tadašnji protivnik u toj utakmici Javier Mascherano rekao je da osjeća “nostalgiju što Modrić i (Toni) Kroos ne igraju u kontinuitetu ove sezone”. “No to se događa u velikim klubovima. To je prirodno, to je životni zakon. Premda njih dvojica ne igraju puno kao ranije doprinose ekipi važnim stvarima”, rekao je u videu objavljenom na internetskoj stranici novina Marca.

Kopirati
Drag cursor here to close