Serie A

AC Milan na korak do naslova

Nogometaši Milana pobijedili su na San Siru Atalantu sa 2-0 i kolo prije kraja sezone u talijanskoj Serie A došli na korak do naslova prvaka.
Sport / Nogomet | 15. 05. 2022. u 22:26 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Vodeći pogodak za "crveno-crne" postigao je Portugalac Rafael Leao u 56. minuti, a konačnih 2-0 postavio je Francuz Theo Hernandez u 75. minuti, kad je u slalomu od pedesetak metara prošao nekolicinu gostujućih nogometaša, a onda sa 15-ak metara svladao gostujućeg vratara Mussa.

Milan je pobjedom došao do pet bodova prednosti pred Interom koji od 20.45 sati gostuje kod Cagliarija i samo ga pobjeda može ostaviti u utrci za obranu naslova prvaka u zadnjem kolu.

Atalanta je sa 59 bodova ostala na osmoj poziciji i prijeti joj izostanak plasmana u neko od europskih natjecanja. U zadnjem kolu bi pobjedom protiv Empolija momčad iz Bergama mogla izboriti i Europsku ligu, ako se poklope rezultati konkurenata koji se nalaze ispred Atalante, a to su Lazio (62 boda), Roma (60) i Fiorentina (59).

Nogometaši Napolija oprostili su se od svojih navijača za ovu sezonu uvjerljivom pobjedom 3-0 protiv Genoe u utakmici odigranoj u nedjelju na stadionu Diego Armando Maradona, piše Hina.

Victor Osimhen je u 32. minuti pogodio za 1-0. Lorenzo Insigne je u 65. minuti realizirao kazneni udarac i postigao svoj posljednji pogodak pred domaćim navijačima prije odlaska u američki MLS, kao novi član Toronta. Konačnih 3-0 postavio je Stanislav Lobotka u 81. minuti.

Napoli je sa 76 bodova osigurao najmanje treće mjesto, dok je Genoa sa 28 bodova izgubila sve izglede za opstanak u Serie A.

Sassuolo je u prvoj nedjeljnoj utakmici u gostima sa 3-1 svladao Bolognu. Gosti su poveli u 35. minuti golom Gianlucce Scamacce. Domenico Berardi je pogotkom u 75. minuti povećao vodstvo Sassuola, a Scamacca je svojim drugim golom na utakmici u 80. minuti donio gostima prednost od 3-0.

Jedini pogodak za Bolognu postigao je u sudačkoj nadoknadi Ricardo Orsolini iz jedanaesterca.

Sassuolo nakon ove, 13. pobjede u prvenstvu zauzima 11. mjesto na ljestvici sa 50 bodova, dok je Bologna 13. sa 43 boda.

   
Standings provided by SofaScore LiveScore
 
Kopirati
Drag cursor here to close