Večer preokreta

Inter nadoknadio zaostatak protiv Empolija, Genoa protiv Juventusa

Nogometaši Intera izbili su na čelo ljestvice talijanskog prvenstva zahvaljujući 4-2 (2-2) domaćoj pobjedi protiv Empolija u prvoj utakmici 36. kola do koje su stigli velikim preokretom.
Sport / Nogomet | 06. 05. 2022. u 23:26 Bljesak.info/Hina

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Neopterećeni gosti su nakon prvih pola sata vodili sa 2-0 nakon što su Pinamonti (5) i Asllani (28) iskoristili neopreznost domaće obrane te poentirali nakon dugih proigravanja.

Ključnim se pokazalo razdoblje u samoj završnici prvog poluvremena kada je Inter u razmaku od samo pet minuta stigao do izjednačenja.

Obje akcije koje su rezultirale golovima odvile su se po lijevom krilu. Prvo je branič Empolija Romagnoli (40-ag) nesretno nogom skrenuo prizemni ubačaj Dimarca u vlastitu mrežu, da bi netom prije odlaska na odmor Lautaro (45) iskoristio dodavanje Calhanoglua za izjednačenje.

Pritisak Intera u drugom poluvremenu rezultirao je vodećim golom koji je ponovno postigao Lautaro (64) koji se najbolje snašao u gužvi pred suparničkim golom. Konačni rezultat postavio je Alexis (90+4) duboko u sudačkoj nadoknadi, na asistenciju Edina Džeke.

Nogometaši Genoe i dalje su u igri za ostanak u prvoj talijanskoj ligi zahvaljujući 2-1 (0-0) domaćoj pobjedi protiv Juventusa u susretu 36. kola do koje su stigli preokretom u samoj završnici.

Gosti iz Torina poveli su početkom drugog poluvremena preciznim udarcem Dybale (48) s 20-ak metara, Argentinac je 20-ak minuta potom sa slične pozicije pogodio i vratnicu.

Juventus je propustio još nekoliko prilika za povećanje prednosti, a za to je bio na kraju i kažnjen. Genoa je izjednačila preko Gudmundssona (87), da bi u sudačkoj nadoknadi uslijedila kulminacija drame.

U četvrtoj minuti nadoknade Morata je krenuo u protunapad, a kad je stigao pred Sirigua odlučio se za proigravanje Keanea koji je stizao iz pozadine, a ovaj je sa 15-ak metara pucao pored nebranjenih vrata.

Odmah potom De Sciglio je u svom kaznenom prostoru srušio Yeboaha, a kapetan Genoe Criscito (90+6-11m) je iz kaznenog udarca osigurao velika tri boda za svoj sastav.

   
Standings provided by SofaScore LiveScore
 
Kopirati
Drag cursor here to close