Pred 7.583 gledatelja

Zvonićev autogol odlučio mostarski gradski derbi

Nakon gužve pred golom Veleža kapetan gostiju Denis Zvonić nevjerojatnim autogolom trese vlastitu mrežu.
Sport / Nogomet | 28. 07. 2019. u 21:08 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Zrinjski je svladao Velež 1:0 u susretu 2. kola Premijer lige BiH, a mostarski gradski derbi odlučio je autogol Denisa Zvonića u drugom poluvremenu.

S obzirom da je prije samo tri dana Zrinjski odigrao tešku utakmicu u pretkolu Europske lige kod Utrechta, trener Hari Vukas na teren je poslao šest novih igrača plus dvojicu koja su ušla s klupe u toj utakmici.

I pored toga Zrinjski je bio bolja momčad u prvih 45 minuta. "Plemići" su stvorili nekoliko izglednih prilika, a najveću u 42. minuti. Nakon udarca iz kuta Tomislav Barbarić je šutirao glavom, a loptu je s gol-crte "skinuo" jedan igrač Veleža.

U nastavku prvu veliku šansu imao je Velež. U 47. minuti Seid Behram odlično je šutirao s 20-ak metara, a loptu koja je išla u gornji lijevi kut njegova gola vratar Ivan Brkić vrhovima je prstiju izbacio u korner Brkić.

Foto: Bljesak.info / Zrinjski - Velež 1:0
Foto: Bljesak.info / Zrinjski - Velež 1:0
Foto: Bljesak.info / Zrinjski - Velež 1:0
Foto: Bljesak.info / Zrinjski - Velež 1:0
Foto: Bljesak.info / Zrinjski - Velež 1:0

Utakmica je odlučena u 53. minuti kada je vlastitu mrežu zatresao Zvonić. Obrana Veleža blokirala je šut Ivana Lendrića i Damira Šovšića, a Zvonić je, dok je bio na zemlji, umjesto u korner loptu poslao u svoj gol.

Nakon primljenog gola Velež je zaigrao nešto ofenzivnije što je rezultiralo s nekoliko izglednih prilika na obje strane.

U 68. minuti Zvonić se mogao iskupiti, ali je njegov udarac glavom nakon udarca iz kuta otišao malo iznad domaćeg gola.

Samo minut kasnije Zrinjski je mogao riješiti utakmicu. Frane Čirjak našao se u situaciji jedan na jedan s gostujućim vratarem, ali je slabo šutirao i Adnana Bobić nogom je zaustavio njegov udarac.

Do kraja utakmice Velež je imao još jednu veliku priliku. Brandao je u 73. minuti odlično šutirao s 25 metara, a lopta je pogodila vratnicu.

Utakmica je tako završila pobjedom Zrinjskog 1:0, koji je tako došao do prvih bodova u novoj sezoni, dok će Velež svoju priliku tražiti za sedam dana na svom terenu kada u Mostaru gostuje Čelik.

U domaćem prvenstvu pred Zrinjskim je još jedan derbi - gostovanje kod Željezničara, a prije te utakmice "Plemići" će na svom terenu u četvrtak odigrati uzvratni susret drugog pretkola Europske lige protiv Utrechta.

Derbi susret 2. kola BHT Premijer nogometne lige Bosne i Hercegovine između domaćeg Čelika i prvaka Sarajeva okončan je bez golova.

Rezultati by SofaScore

Foto: Bljesak.info / Ultrasi, navijači HŠK Zrinjski
Foto: Bljesak.info / Red Army, navijači FK Velež

Premijer liga BiH, 2. kolo:

HŠK Zrinjski - FK Velež 1:0 (0:0)

HŠK Zrinjski: Brkić, Čurjurić, Čeliković, Zlomislić, Šovšić, Barbarić, Stojkić, Barišić, Lendrić, Bencun, Mandić.

FK Velež: Bobić, Zvonić, Zeljković, Ćosić, Ovčina, Brandao, Berisha, Ferreyra, Hasanović, Vehabović, Čivić.

Kopirati
Drag cursor here to close