Prvo Velež, pa Utrecht

Hari Vukas optimist pred uzvrat: Zrinjski može u treće pretkolo!

Utrecht je tijekom utakmice imao 27 udaraca pri čemu 13 u okvir gola, čak 10 kornera i više od 60 posto posjeda lopte, ali nije uspio ostvariti pobjedu.
Sport / Nogomet | 26. 07. 2019. u 10:00 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Utrecht i Zrinjski su odigrali 1:1, a najbolji igrač utakmice bio je vratar Ivan Brkić koji je izludio Nizozemce.

Utrecht je tijekom utakmice imao 27 udaraca pri čemu 13 u okvir gola, čak 10 kornera i više od 60 posto posjeda lopte, ali nije uspio ostvariti pobjedu.

"Da nam je netko ponudio 1-1 prihvatili smo. Dobro smo se borili, pokušali smo kroz njihove mane došli do pogodaka. Dečki su dali zadnji atom snage i divim se po ovome vremenu. Protiv Veleža moramo nastaviti dobru igru i dočekati pred našim navijačima Nizozemce", kazao je za Zrinjski.tv 'broj 1 Plemića' Ivan Brkić.

Nakon utakmice trener mostarskog kluba Hari Vukas na press konferenciji je izjavio da je ponosan što je njegova ekipa ostala neporažena protiv Utrechta.

"Čestitam mojim momcima, ali i Utrechtu po ovim nenormalnim uslovima jer je bili prevruće. Imamo jako dobar rezultat, postigli smo gol što nam je bio cilj i jako smo zadovoljni. Oni su imali na početku par situacija veoma opasnih prema naprijed. Ipak, mi smo uspjeli postići gol koji nam je dao nekakvu sigurnost. Bilo je situacija gdje smo imali neke nepotrebne pogreške i ekipa Utrechta je to prepoznala, ali nisu uspjeli to da iskoriste.

"U drugom poluvremenu bili smo isti, ali smo zaista potrošili dosta snage i energije i došlo je do nekih neplaniranih izmjena koje su nam stvorile problem i bili smo prisiljeni da se povučemo. Velike čestitke mojim momcima na junačkoj borbi. Izdržali smo i imamo aktivan rezultat. Drugi susret će biti izuzetno težak i igramo pred svojim navijačima. Zahvalio bih se navijačima koji su danas bili na stadionu i bodrili nas cijelu utakmicu".

"Nadam se da ćemo uz pomoć navijača za sedam dana ostvariti naš cilj, a to je prolazak u treće pretkolo. Po svemu je Utrecht bio favorit i mi nismo bježali od toga. Ali, rekao sam da se nogomet igra otvoreno i imamo dvije utakmice. Igrali smo borbeno i pokazali želju iako smo na kraju malo pali fizički, ali smo izdržali što je najvažnije".

Vukas se osvrnuo i na gradski derbi protiv Veleža koji očekuje njegov tim već u nedjelju.

"U nedjelju nas očekuje dosta zahtjevna utakmica, ali vjerujte da ćemo mi pripremiti momke za utakmicu. Ima nas dosta u rosteru i kvalitetnih momaka koji jedva čekaju da igraju. Nadam se dobroj utakmici i našoj pobjedi".

Ukoliko Zrinjski bude bolji od Nizozemaca sastat će se sa pobjednikom dvomeča Domžale - Malmö. Prvi susret završio je 2:2.

Kopirati
Drag cursor here to close