2. kolo

Gradski derbi: Kiša i umor kontra prvih bodova

Mostarski derbi između Zrinjskog i Veleža će suditi sudačka četvorka iz Sarajeva na čelu s Harisom Kaljancem, a pomoćnici će mu biti Amir Kadić i Dženan Milić dok će četvrti sudac biti Admir Šehović.
Sport / Nogomet | 27. 07. 2019. u 15:40 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nakon tri godine HŠK Zrinjski i FK Velež u nedjelju će odmjeriti snage u gradskom derbiju koji će se igrati na stadionu pod Bijelim brijegom od 20 sati.

Oba mostarska kluba sezonu u domaćem prvenstvu otvorili su porazima, Velež je kod kuće izgubio od Mladosti 3:1, dok je od Zrinjskog u Sarajevu bio bolji istoimeni domaćin 1:0.

"Naša ekipa je kvalitetnija od ekipe Veleža, iako imamo respekt prema njima. Imamo kvalitetniji roster, igramo na domaćem terenu i smatram da bi sve osim naše pobjede bilo iznenađenje", trener Zrinjskog Hari Vukas.

Pomoćni trener Veleža Mustafa Kodro smatra kako njegova momčad u sutrašnjem susretu nije bez izgleda te vjeruje kako "Rođeni" mogu iskoristiti umor nogometaša Zrinjskog koji su u četvrtak igrali susret 2. pretkola Europske lige u Utrechtu (1:1).

Gostujući navijači će samo organiziranim prijevozom (autobusima) s platoa Sjevernog logora moći doći na utakmicu, svim ostalim grupama i pojedincima bit će uskraćeno prisustvovanje na stadionu.

Podsjetimo, nakon dogovora klubova, Grada Mostara i policije za gostujuće navijače je osigurano 400 mjesta.

Zrinjski od početka sezone je krenuo u 'šminkanje' stadiona, pa će tako zdanje Pod Bijelim brijegom u bliskoj budućnosti imati nove reflektore, WC-ove, brojače na ulazima, LED reklame oko samog travnjaka, a do početka derbija dodatno se podiže sigurnost na djelu tribine na kojoj budu smješteni gostujući navijači.

Mostarski derbi između Zrinjskog i Veleža će suditi sudačka četvorka iz Sarajeva na čelu s Harisom Kaljancem, a pomoćnici će mu biti Amir Kadić i Dženan Milić dok će četvrti sudac biti Admir Šehović. Prvi dodatni sudac je Adis Mulahasanović iz Sarajeva dok je drugi dodatni pomoćni Ermin Sivac iz Zenice. Delegat je Mirko Milošević iz Zvornika, a promatrač suđenja Adnan Alispahić iz Zenice. Predstavnik sigurnosti je Darko Ćulum iz Banja Luke.

Iako vremenski uvjeti, sudeći prema prognostičkim kartama neće biti idealni jer je tijekom cijele nedjelje najavljena kiša očekuje se pun stadion na 49. po redu gradskom derbiju u gradu na Neretvi.

Ulaznice će biti u prodaji i u nedjelju od 12 sati na prodajnom mjestu kod sjevernog ulaza na stadion. Cijena za tribinu iznosi 2 KM, za zapadnu 5 KM, a za djecu do navršenih 14 godina 2 KM.

Za sve one koji ipak ostanu kući, prijenos će biti osiguran putem Moje TV.

Mladen Stojanović gost 'Plemića' u Mostaru

Za sve ljubitelje najvažnije sporedne stvari na svijetu će obradovati vijest da će prijenos uzvrtanog susreta drugog pretkola Europske lige između Zrinjskog i Utrechta raditi novinar kanala ArenaSport Mladen Stojanović, koji je ostavio upečatljiv dojam kod navijača Zrinjskog, ali i šire sportske javnosti svojim srčanim, iskrenim i emotivnim komentarom utakmice u Nizozemskoj koji nikoga pred TV ekranima nije ostavio ravnodušnim.

Kopirati
Drag cursor here to close