Hercegovački derbi

Zrinjski za ostanak, Široki za prvo mjesto

Večeras u Mostaru važnu utakmicu za obje ekipe igraju HKK Zrinjski i HKK Široki.
Sport / Košarka | 20. 04. 2022. u 10:48 M.V. | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U okviru 24. kola domaćeg košarkaškog prvenstva HKK Zrinjski će u Mostaru dočekati HKK Široki. Utakmica je važna za obje momčadi i to iz suprotnih razloga.

I dok se Zrinjski bori za ostanak, Široki pokušava dohvatiti prvo mjesto u prvom dijelu prvenstva, koje garantira nastup u ABA 2 ligi. Široki je trenutno drugi s 15-4 omjerom i utakmicom manje od Slobode (16-4). 

Zrinjski, s druge strane, nakon što je bio zadnji veći dio prvenstva, preskočio je Bosnu i ima 5-15 omjer. Stoga im je svaka pobjeda važna kako bi izbjegli posljednje mjesto, jedino koje znači ispadanje.

"Hercegovački derbi je posebna utakmica. Očekuje nas jako težak protivnik, možda i najbolja ekipa u ligi. Ekipa koja sigurno ima najbolju petorku u bh. prvenstvu. To su sve igrači koji su igrali ABA ligu i imaju to iskustvo i njegov trener koji je osvajao Prvu ABA ligu. Sigurno da nas ne čeka lagan zadatak. Oni su podigli razinu igre u posljednjih mjesec dana. Tempirali su formu za balon u Skoplju i dolaze spremni i motivirani na utakmicu. Utakmica je jednako važna i nama i njima. Nama je borba za ostanak, dok je njima bitna zbog potvrde prvog mjesta za ABA 2 ligu iduće sezone“, kazao je trener Zrinjskog Neven Nikolić i dodao:
 
"Mi smo podigli formu, tempirali smo je za ovaj dio prvenstva. Znali smo da nam idu utakmice odluke. Dobro smo trenirali posljednja dva mjeseca kada smo se kompletirali i plod toga su naše pobjede. U posljednjih šest utakmica pobijedili smo četiri. Sada smo došli u situaciju da sami odlučujemo o svojoj sudbini, tako da očekujem dobru i čvrstu utakmicu i neka bolji pobijedi".
 
Utakmica između Zrinjskog i Širokog igra se u 20 sati u dvorani na Bijelome brijegu.
Kopirati
Drag cursor here to close