Poraz u Skoplju

Široki ispustio veliku priliku da se vrati u ABA ligu

U polufinalu ABA 2 lige MZT je pobijedio Široki sa 75:71 i tako izborio plasman u ABA ligu.
Sport / Košarka | 15. 04. 2022. u 22:45 M.V. | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

HKK Široki bio je na korak od toga da se vrati u ABA ligu, najjaču regionalnu košarkašku ligu, ali je zapeo na posljednjoj stepenici.

U polufinalu Druge ABA lige u Skoplju Široki je izgubio od domaćeg MZT-a sa 71:75, koji je tako izborio direktan plasman. Naime, kako je prvi finalist postao Zlatibor iz Čajetine, postalo je jasno da će pobjednik susreta MZT-a i Širokog ići direktno u ABA ligu, jer pravila ABA lige ne dopuštaju da u ligi bude više od pet srbijanskih klubova.

MZT je vodio veći dio utakmice i na kraju slavio u dramatičnoj završnici. Kod 73:71 Široki je imao zadnji napad, ali je Ive Ivanov promašio ispod koša za produžetak.

Damjan Stojanovski sa 17 koševa predvodio je ekipu iz Skoplja, a Mostarac Robert Rikić dodao je 10 poena i sedam skokova. Kod Širokog je Josip Bilinovac imao 20 poena, a Luka Božić je dodao 14 poena i 12 skokova.

Finale će MZT i Zlatibor igrati u nedjelju, ali sada je jasno da će MZT direktno u ABA ligu, dok će Zlatibor razigravati s najslabijim srbijanskim klubom, vjerojatno Borcem iz Čačka.

Kopirati
Drag cursor here to close