Skinuti okovi

HKK Zrinjski napokon skinuo blokadu i počeo se pojačavati

HKK Zrinjski uspio je skinuti blokadu kojom ga je Fiba sprječavala da dovodi pojačanja izvan države.
Sport / Košarka | 24. 01. 2022. u 17:14 M.V. | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

HKK Zrinjski uspio je skinuti blokadu BAT-a, koja ga je opterećivala zadnje dvije i pol godine, te sada napokon može dovoditi pojačanja i izvan BiH.

Podsjetimo, bivši igrači tog kluba, Sven Smajlagić i Luka Pandurić, podignuli su tužbu sudu u Švicarskoj, koji je putem Fibe stavio HKK Zrinjski u totalnoj blokadi. 

Zbog toga je klub koji ionako radi u teškim financijskim uvjetima bio u skoro bezizlaznoj situaciji, no čelnici mostarskog kluba uspjeli su riješiti i taj problem.

"Posljednje dvije i pol godine Zrinjski je bio u totalnoj blokadi od institucija FIBA-e, preko Suda u Švicarskoj. To je za nas značilo da nismo mogli iz drugih saveza dovoditi igrače niti trenere. Posljednja, četvrta blokada značila je za nas da smo mogli platiti veliku kaznu. A to onda povlači sa sobom da ne bismo čak mogli dovoditi i registrirati igrače niti iz lokalnog saveza", rekao je predsjednik HKK Zrinjski Igor Marić za Večernji list te dodao:

"Posljednje dvije i pol godine bili smo prinuđeni temeljiti momčad na lokalnim igračima. Tako samo napravili jedan veliki posao zajedno sa strukom u klubu. Dana je prilika domaćim igračima i većina je to jako dobro iskoristila. Na taj su se način uspjeli nametnuti i staviti se na košarkašku kartu BiH i regije. Neki od njih su već uspjeli otići u inozemstvo. Mi smo ponosni na taj iskorak i očekujemo da će osvjetlati obraz HKK Zrinjski iz Mostara".

Foto: Bljesak.info / Igor Marić 

Marić je dodao kako HKK Zrinjski napokon može dovoditi kvalitetna pojačanja bez kojih dosad nije mogao biti konkurentan.

"Teško je očekivati da samo s domaćim igračima možemo doći u priliku da uspijevamo držati razmjerno visok tempo. Zato nam je potrebno nekoliko pojačanja koji bi s domaćim igračima sigurno bili dobitna kombinacija. Mi smo u klubu svi presretni zbog ove promjene. Zato bih želio zahvaliti svim igračima kojima je Zrinjski dugi niz godina dugovao novac i koji su na kraju pristali na nagodbe. Čak i oni igrači koji prvotno nisu bili pristali na nagodbe te je nakon njihovih tužbi došlo do blokade kluba, na kraju su također ipak napravili nagodbu s klubom. Oko toga se dugo mjeseci pregovaralo i na kraju smo isplatili njih, odvjetnike, agencije te smo uspjeli skinuli te blokade", dodao je.

Zahvaljujući tome mostarski klub počeo se i pojačavati, pa će redove mostarskog kluba pojačati 215 centimetara visoki centar Milenko Veljković. 26-godišnji Veljković počeo je u Megi, a nakon što je promijenio veliki broj klubova zadnji angažman imao je u Metalcu iz Valjeva.

Prije Veljkovića u Zrinjski su došli mladi igrači, Anes Podojak iz Čelika i Emir Čerkezović iz Slobode. 

 

Kopirati
Drag cursor here to close