Počinje borba za Final Four

Završen ligaški dio, slijedi ono najvažnije

Četvrtfinalne serije igrat će se na tri pobjede – od 23. travnja do 8. svibnja, a Final four će se održati od 24. do 26. svibnja u “Mercedes Benz Areni” u Berlinu.
Sport / Košarka | 13. 04. 2024. u 00:02 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U petak navečer je završen ligaški, regularni dio Eurolige, a sada nas čeka ono najvažnije - borba za plasman na završni turnir. Prvo će se igrati play-in. Nakon toga slijede nam i četvrtfinale, odnosno Play-off te Final Four.

Branitelj naslova Real Madrid uvjerljivo je osvojio prvo mjesto, a s kim će igrati u četvrtfinalu doznat će 19. travnja nakon raspleta play-ina. Drugoplasirani Panathinaikos igrat će protiv boljeg iz susreta između Maccabija i Baskonije, koji će se boriti za 7. mjesto.

Poznata su i službeno dva para četvrtfinala: Monaco (3.) – Fenerbahçe (6.), Barcelona (4.) – Olympiakos (5.).

U Play-inu, podsjetimo, sudjeluju ekipe koje su zauzele pozicije od sedmog do desetog mjesta. Pobjednik susreta između sedmog i osmog mjesta ide izravno u četvrtfinale, točnije na noge Panathinaikosu, dok će poražena momčad imati još jednu priliku za nastavak natjecanja.

Naime, poraženi će igrati protiv boljeg iz susreta između devetog (Efes) i desetog (Virtus Bologna). Datumi su 16. i 19. travnja.

Četvrtfinalne serije igrat će se na tri pobjede – od 23. travnja do 8. svibnja, a Final four će se održati od 24. do 26. svibnja u “Mercedes Benz Areni” u Berlinu.

Baskonia je danas porazila Virtus u jako bitnoj utakmici i tako su uzeli mjesto broj 8, dok će Virtus kao posljednja 10. momčad ići na Efes u Istanbul.

Kopirati
Drag cursor here to close