Europska NBA liga

Euroliga s dvije konferencije, dolazi klub iz Dubaija

Kako pišu pojedini mediji uz 13 stalnih licenci, nove bi dobili Alba, nova momčad iz Londona, gdje Euroliga također želi proširiti utjecaj, ali i jedna nova iz Dubaija što je možda najzanimljiviji dio ove priče.
Sport / Košarka | 23. 12. 2022. u 18:21 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Iako su se možda ljubitelji košarke nadali u neki dogovor na relaciji FIBA - Euroliga, od toga čini se neće biti ništa. Točnije, do reorganizacije Eurolige će doći ali unutar nje same. Trenutačno imamo 18 klubova, dok bi u budućnosti brojka učesnika mogla porasti za još šest.

Kako pišu pojedini mediji uz 13 stalnih licenci, nove bi dobili Alba, nova momčad iz Londona, gdje Euroliga također želi proširiti utjecaj, ali i jedna nova iz Dubajia što je možda najzanimljiviji dio ove priče. Ako bi došlo do proširenja, onda bi stalnu licencu dobili i Monaco te Zenit, dva mjesta bi dobili finalisti Eurokupa dok bi po jedno mjesto dobile momčadi iz četiri europske lige između kojih je i ABA.

Broj utakmica u regularnom dijelu bi ostao isti, 34. Klubovi bi bili raspoređeni u dvije konferencije po njih 12. Izvršni direktor Eurolige Marshall Glickman je također pričao o istim stvarima te je istakao uvođenje Salery cup-a po uzoru na NBA ligu.

Prema najavama, u Istočnoj konferenciji bi igrali: Partizan, Crvena zvezda, Fenerbahce, Anadolu Efes, Olimpiyakos, Panathinaikos, Maccabi, Dubai, Žalgiris, CSKA, Zenit, Turk Telekom.

U Zapadnoj bi se našli Barcelona, Real Madrid, Baskonia, Asvel, Bayern, Olimpija, Alba, Pariz, London Lions, Virtus Bologna, Monaco, Juventud. U svakoj konferenciji bi momčadi igrale dvokružnim sistemom, a zatim bi došlo do doigravanja.

Problem s tim sustavom bi bio taj što se neke momčadi ne bi uopće susrele tijekom sezone pa još uvijek nije definitivno odlučeno da bi se tako igralo.

Kopirati
Drag cursor here to close