Pešić trener?

Ekipa iz Dubaija dolazi u Euroligu, ABA ligu

Navodno bi klub iz Dubaija, svake sezone uplatio 50 milijuna eura kroz sponzorstva. Za uzvrat bi ovaj klub dobio stalno mjesto u Euroligi i organizaciju nekoliko završnih Final Four turnira.
Sport / Košarka | 25. 10. 2023. u 01:16 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U košarkaškim krugovima već duže vremena je aktualna priča ulaska novih ekipa u Euroligu. London i Pariz su glavni kandidati, međutim najviše pažnje privlači jedan neimenovani klub. Taj novi klub bez imena bi trebao biti iz Dubaija.

Kako prenose mediji u Španjolskoj, trener te ekipe b trebao biti Svetislav Pešić. Legendarni "Kari" je upravo zbog tog angažmana odbio ponudu Baskonije. Pešić će voditi reprezentaciju Srbije na Olimpijskim igrama, nakon čega će krenuti u projekta kakav europska košarka nije imala do sada.

Iako izgleda pomalo nemoguće da klubovi koji igraju Euroligu putuju sedam - osam sati do Dubaija, međutim novac je taj koji bi mogao presuditi. Navodno bi klub iz Dubaija, svake sezone uplatio 50 milijuna eura kroz sponzorstva. Za uzvrat bi ovaj klub dobio stalno mjesto u Euroligi i organizaciju nekoliko završnih Final Four turnira.

Međutim, da bi aplikacija Dubaija mogla da prođe, morali bi da igraju neko takmičenje pod pokroviteljstvom Eurolige, a izbor je pao na ABA ligu. Regionalna liga bi također trebalo da dobije novac od učešća Dubaija u ovom takmičenju.

Glavni razlog za dolazak Pešića leži u ulozi Dejana Kamenjaševića, člana sportskog sektora koji je određeno vrijeme radio s izbornikom Srbije u Gironi kao asistent kada je imao 18 godina. Dejan je sin Mirka Kamenjaševića legendarnog sportskog komentatora. Još 2017. godine Dejan je u Ujedinjenim Arapskim Emiratima osnovao košarkašku akademiju PSSA. Izvršni odbor Eurolige se sastaju u Istanbulu i za očekivati je da će jedna od tema biti upravo klub uz Dubaija.

Kopirati
Drag cursor here to close