U Barceloni

Euroliga potvrdila sudionike lige za sljedeću sezonu

U odnosu na sezonu 2022./2023. nije bilo nikakvih promjena, što znači da će istih 18 klubova boriti za naslov prvaka Europe.
Sport / Košarka | 29. 06. 2023. u 19:40 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Board košarkaške Eurolige na sastanku u Barceloni potvrdio je sudionike najjačeg klupskog košarkaškog natjecanja u Europi u sljedećoj sezoni.

U odnosu na sezonu 2022./2023. nije bilo nikakvih promjena, što znači da će istih 18 klubova boriti za naslov prvaka Europe.

Naslov prvaka brani madridski Real, a ostali sudionice Eurolige su: ALBA Berlin, Anadolu Efes Istanbul, AS Monaco, Cazoo Baskonia Vitoria- Gasteiz, Crvena Zvezda Meridianbet Beograd, EA7 Emporio Armani Milan, FC Barcelona, FC Bayern Munchen, Fenerbahce Beko Istanbul, LDLC Asvel ASVEL Villeurbanne, Maccabi Playtika Tel Aviv , Olympiacos Pirej, Panathinaikos Atena, Partizan Mozzart Bet Beograd, Valencia Basket, Virtus Segafredo Bologna, Žalgiris Kaunas.

Novost u natjecanju bit će play-in. Po uzoru na NBA ligu, klubovi plasirani od sedmog do desetog mjesta na kraju sezone borit će se za dva preostala mjesta u play-offu.

Prvo će sedmi i osmi odmjeriti snage. Pobjednik tog dvoboja plasirat će se u četvrfinale, dok će se poražena momčad sastati s boljim uiz ogleda devetog i desetog za posljednje mjesto u četvrtfinalu.

Kopirati
Drag cursor here to close