Optužbe, novac, napad na državu!

VIDEO I Zaratili Obradović i Vučić

Prema podacima iz prošle godine, a koji je ponudio ministar financija Siniša Mali, za posljednjih deset godina, što nogometnim što košarkaškim klubovima, Crvenoj Zvezdi i Partizanu država je dala 130 milijuna eura.
Sport / Košarka | 19. 02. 2024. u 15:54 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Sve je počelo od trenutka kada je predsjednik Srbije počeo pričati o tome koliko novca se izdvaja za nastup Partizana i Crvene Zvezde u Euroligi. Bolje rečeno, Vučić se hvalio kako rezultati klubova iz Srbije u Euroligi nisu slučajni, upravo zbog izdvajanja države. Iako ako bolje pogleda ove sezonu, teško se može reći da jedni i drugi rade dobar posao u Europi. Zvezda je čini se ostala bez play ina, Partizan se nada da može izboriti isti, ako ne i play off.

"Mi smo sebe doveli u situaciju da toliko veliki novac izdvajamo za košarkaške klubove Crvena zvezda i Partizan, da smo došli u situaciju da svega tri ili četiri kluba u Europi imaju toliko para od države. Nije ni čudo što se bore za Final Eight, većinu budžeta financira im država. Pri čemu je Zvezda po pitanju plaćanja poreza vrlo korektna", rekao je Vučić. Prema podacima iz prošle godine, a koji je ponudio ministar financija Siniša Mali, za posljednjih deset godina, što nogometnim što košarkaškim klubovima, Crvenoj Zvezdi i Partizanu država je dala 130 milijuna eura.

Nakon završetka finale utakmice Kupa Radivoj Korać, na presici je govorio o tome Željko Obradović. Obradović je istakao kako je priča o Partizanu kao državnom projektu najveća laž koju je čuo. Pozvao je ljude iz kluba da izađu s podacima da bi se vidjelo "kakav je to Partizan državni projekt".

Video: Željko Obradović

Dan kasnije u jednom od svojih bezbroj gostovanja na različitim televizijama je na taj komentar reagirao još jednom Aleksandar Vučić.

"Vratiću se na početak kada sam govorio o odnosu ljudi prema državi. Bili smo četvrti na zapadnom Balkanu kada sam postao premijer, a sada smo prvi po svemu. Ne moraju oni iz kluba da požure da govore o tome, kod nas je sve transparentno. Mogao sam da se osmjehujem, ali govorim sa zbiljom zato što je ovo jedan odvratan napad na državu koji se događa svaki dan, ne samo od ovog čovjeka nego iz drugih klubova, pa i Zvezde. Bogom je dano da ste protiv države. Kad se postigne uspjeh, kažu "usprkos državi’". A ništa ne bi bilo da im nema države. Možda jedan, ali prije će biti da niti jedan klub u Europi nema podršku države kao Partizan i Crvena Zvezdi“.

Nije se tu Vučić zaustavio.

"Direktan novac od države, o Telekomu, Nisu, preko grada, gradskog novca, sve to jer je država tražila da budu pomognuti. Plaćamo enormne sume novca. Po tri puta nižoj cijeni dobivaju halu Arena, izlaženje u susret oko poreza, privatnike kojima država kaže da podrže klub za koji i ne navijaju. Najlakše je da kažu "Vučiću p..deru". Pa sad ćete svi da dobijete. To je jer nemamo privatne klubove. Ne mogu oni da kažu čestitamo sportski, pretežno su suci krive, ili je to morao neko drugi da naredi. Sve ću to reći Malom da pripremi. Država je uvijek najlakša moneta za potkusurivanje. Najlakše je reći da su protiv države, ali je sramota reći da dobivaju pare od države i da je onaj drugi miljenik“.

Kopirati
Drag cursor here to close