U njegovom stilu

Pešić: Zvezda i Partizan trebaju napustiti ABA Ligu

"Mi ne trebamo igrati ABA ligu. Ne trebamo je ukinuti, ali mi se moramo vratiti tamo gdje pripadamo, da imamo profesionalnu srpsku ligu i to odmah, na kraju ovog olimpijskih ciklusa", pojašnjava Pešić.
Sport / Košarka | 15. 09. 2023. u 10:20 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Svetislav Pešić vjerojatno ne bi bio to što jeste da je recimo poput većine trenera. Uvijek je spreman za kritiku, bez obzira na trenutak. Tako je već nakon finala krenuo upozoravati na stanje u srpskoj košarci. Tako je i nastavio pričajući o domaćoj košarci. Spomenuo je ABA Ligu, koju prema Pešiću, Zvezda i Partizan moraju napustiti.

"Iduće godine ili najkasnije za dvije godine, Crvena zvezda i Partizan će dobiti pozivnicu za Euroligu, a poslije toga će postati i suvlasnici tog natjecanja. To će se 100 posto dogoditi. Što ćemo onda? Mi ne trebamo igrati ABA ligu. Ne trebamo je ukinuti, ali mi se moramo vratiti tamo gdje pripadamo, da imamo profesionalnu srpsku ligu i to odmah, na kraju ovog olimpijskih ciklusa. Onog trenutka kada Zvezda i Partizan dobiju sigurnost da će svake godine igrati Euroligu kao litavski klubovi treba da se okrenu srpskoj profesionalnoj ligi" rekao je Pešić koji je cijelu situaciju usporedio s onom u Litvi.

"Oni su formirali profesionalnu ligu, svaki klub je dobio pravila ponašanja, apsolutno sve je regulirano. Oni igraju svoju ligu i europska natjecanja. Što se kod nas događa? Osim Crvene Zvezde i Partizana nitko ne igra u Europi, niti jedan klub. I to već godinama.

Pešić smatra kako bi se okretanjem srpskoj profesionalnoj ligi razvili tamošnji klubovi.

"Iz te lige bila bi prolaznost prema Europi, a mi se moramo povezivati s Europom. Mi moramo biti u Europi, ne u ovom prostoru bivše Jugoslavije koju ja volim i dan danas iako više ne postoji" zaključio je Pešić.

Kopirati
Drag cursor here to close