Senzacija

VIDEO I Obradović preuzeo odgovornost, Split slavio u Beogradu nakon 1991.

Sada je Split slavio 74:67, prvi put u Beogradu nakon 1991. godine. Finala play offa i simultanke Tonija Kukoča na oproštaju od tadašnje Yu-lige
Sport / Košarka | 05. 02. 2024. u 23:49 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Prvo su izgubili od Crvene Zvezde u velikom derbiju ABA Liga. Nakon toga su došla dva vezana u kratkom periodu od Monaca i Virtusa u Euroligi. Četvrti zaredom nitko nije očekivao.

Četvrti koji je došao u srazu s ekipom Splita. Poraz Partizana ili pobjeda Splita, senzacija u svakom pogledu. Točno dvije godine i mjesec dana je prošlo od teškog poraza Splita "u koroni" kada je Partizan slavio nevjerojatnih 60 razlike. Sada je Split slavio 74:67, prvi put u Beogradu nakon 1991. godine i finala play offa,  simultanke Tonija Kukoča na oproštaju od tadašnje Yu-lige. Nakon toga do danas je Split dva puta sredio Partizan u onim utakmica na neutralnom terenu u Solunu i Pesaru kroz Euroligu.

Shannon Shorter je bio prvo ime utakmice s 18 poena i 8 skokova, Sullivan je dodao 15. Kako je Partizan izgledao u ovom susretu potvrđuje podatak da je najbolji strijelac bio Nunnaly s 10 poena. Za tri poena, košarkaši Partizana su šutirali 4/31.

.
Video: Partizan  - Split 

"Moji igrači, bez obzira na to što su isto odigrali tri utakmice, za njih je ovo bio festival košarke. Žele igrati protiv najboljih, prave momčadi. U prvom poluvremenu, pogotovo krajem druge četvrtine, ušli su nam neki šutevi za koje se treba reći da nisu naši. Popratila nas je i sreća, ali ona prati hrabre. Od starta smo se postavili kako treba, nismo im dopuštali jednostavne poene. Veseli me što smo izdržali njihovu agresivnost na bekovskoj liniji gdje smo znali da ćemo imati problema. Super pobjeda za nas. Dat će nam još više motiva za rad", rekao je trener Splita Slaven Rimac.

Za Željka Obradovića je svakako ovo jedan od težih poraza od kako je preuzeo Partizan. U stilu velikog trenera je odmah poslao izvinjenje i preuzeo odgovornost za poraz.

"Čestitam ekipi Splita na zasluženoj pobjedi, večeras su igrali neusporedivo bolje od nas, apsolutno su zaslužili pobijediti. Što se nas tiče, vjerojatno je prva stvar koju moram napraviti ispričati se svim ljudima koji su došli i koji su gledali ovakvo nevjerojatno loše izdanje i kad ekipa izgleda ovako kako izgleda, onda se trener treba zapitati hoće li preuzeti odgovornost. Ja ću je preuzeti..

Video: Press Željka Obradovića 
Kopirati
Drag cursor here to close