Poraz Španjolske

Zamalo tučnjava Korkmaza i Sanadzea

Na manje od pet minuta utakmice poprilično je zaiskrilo na parketu. Furkan Korkmaz i Duda Sanadze su bili akteri, prijetilo se, pozivalo na tučnjavu poslije utakmice.
Sport / Košarka | 04. 09. 2022. u 22:43 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nedelja je ponudila pregršt uzbuđenja, ali i iznenađenja na Eurobasketu. Prvo veliko se dogodilo u skupini A, gdje je Belgija sredila Španjolsku. Jeste Španjolska oslabljena na ovom Eurobasketu, ali opet ne toliko da recimo izgubi od Belgije. Međutim, ovo je prvi krug i iznenađenja su moguća, ali i dopuštena. Belgija je slavila 83:73 uz 20 poena Emmanuela Lecomte. Pierre-Antoine Gillet je dodao 14 poena, Ismael Bako 10. Willy Hernangomez je na drugoj strani
ubacio 18 poena. Španjolci su se malo ispucavali, to potvrđuje statistika, šut za tri poena je bio 8/29, sam Rudy Fernandez je promašio pet trica 0/15.

Crna Gora je opravdala očekivanja protiv Bugarske nakon 91:81. Najefikasniji u sastavu Crne Gore, bili su Vladimir Mihailović sa 23, Igor Drobnjak i Bojan Dubljević po 17.

U posljednjoj utakmici bilo je poprilično žestoko. Dva produžetka, strašno puno tenzija i skoro tučnjava. Na manje od pet minuta utakmice poprilično je zaiskrilo na parketu. Furkan Korkmaz i Duda Sanadze su bili akteri, prijetilo se, pozivalo na tučnjavu poslije utakmice. Na kraju je Gruzija slavila poslije dva produžetka 88:83. Alexander Mamukelashvili je pogodio neke važne poene u produžetku, na kraju je na svom kontu imao 20.

Video: Duel Korkmaza i Sanadzea 

Alperen Sengun je predvodio Tursku s 21 poenom. U skupini A isti omjer 2-1 imaju Crna Gora, Belgija, Turska i Španjolska, dok je Gruzija na 1-2. Očekivano, Bugarska je pobjede.

Video: Isključenje Atamana 
Kopirati
Drag cursor here to close