Markkanen i Finci poklekli u produžetku

Avdija vodio Izrael do pobjede

Sin nekadašnjeg košarkaša Crvene Zvezde, Zufera Avdije je odigrao odličnu utakmicu. 23 poena 15 skokova, brojke dovoljne za double - double učinak, uz šut iz igre 7/15.
Sport / Košarka | 02. 09. 2022. u 16:52 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Neočekivano otvorenu i neizvjesnu utakmicu odigrali su Izrael i Finska u skupini D. Nakon produžetka i sjajnog duela Deni Avdija - Lauri Markkanen, Izrael je slavio 89:87. Sin nekadašnjeg košarkaša Crvene Zvezde, Zufera Avdije je odigrao odličnu utakmicu. 23 poena 15 skokova, brojke dovoljne za double - double učinak, uz šut iz igre 7/15. Niti jedan drugi igrač Izraela nije bio niti blizu. Ginat 13 poena, Levi i Pnini su dodali po 10.

Markkanen je sa druge strane bio neumoljiv, za 33 minute na parketu ubacio je 33 poena uz 12 skokova. Finci su imali ukupno 15 skokova. Imali su Finci u prvom poluvremenu 11 razlike, ali nakon drugog dijela niti jedna selekcija nije uspjela ostvariti značajniju prednost.

Na kraju regularnog tijeka Mekel nije pogodio polaganje pa je susret otišao u produžetak. U produžetku Menco pogađa za tri, Avdija za dva, Mekel dva važna slobodna, Jantunen pravi grešku i to je to. 

Kopirati
Drag cursor here to close