Nurkić i Durant pokazali mišiće Sunsima

VIDEO I Warriorsi se oprostili od Milojevića, Bojan i Pistonsi našli žrtvu

Prilično emotivno je bilo na utakmici između Golden Statea i Atlante. Nakon Partizana, Mege, Budućnosti, od Dejana Milojevića su se oprostili i njegovi Warriorsi.
Sport / Košarka | 25. 01. 2024. u 10:33 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

I Detroit Pistonsi su našli svoju žrtvu. Ekipa Bojana Bogdanovića je ostvarila tek petu pobjedu ove sezone, Charlotte Hornetsi su savladani 113:106. Veliki zasluge za to pripadaju Bojanu Bogdanoviću koji utakmicu zaključio s 34 poena, uz četiri skoka i četiri asistencije. Na parketu je proveo 33 minute.

Upravo je Bojanovom tricom utakmica bila ponovo u egalu 106:106, minuti i pol prije kraja. Gosti gube dvije lopte, Pistonsi idu na plus četiri 37 sekundi prije kraja. Do kraja Hornetsi nisu ništa uspjeli pogoditi, pa je serijom Detroita 7:0 pitanje pobjednika odlučeno. Duren je završio s 14 poena i osam skokova, a Alec Burks ubacio 15 kod Pistonsa. Brandon Miller predvodio je Hornetse s 23 poena.

Video: Bojan bogdanović nakon utakmice 

Prilično emotivno je bilo na utakmici između Golden Statea i Atlante. Nakon Partizana, Mege, Budućnosti, od Dejana Milojevića su se oprostili i njegovi Warriorsi. Košarkaši Golden State su se pojavili u majicama s likom Dejana Milojevića, intonirana je himna Srbije, dok je trener Steve Kerr govorio biranim riječima:

"Svijet je izgubio predivnu dušu prošlog tjedna. Deki je bio divan prijatelj, sjajan košarkaški trener, veliki čovjek i, što je najvažnije, izvanredan unuk, sin, muž i otac. Slike koje su ostale iza njega govore kakav je bio, sve je uvijek radio s osmjehom i uživanjem. Zauvijek će biti prisutan u nama, on je važan dio nas, naše duše", rekao je Kerr. 

Pojedini igrači Golden State nisu mogli sakriti emocije, posebno je bila označena stolica na kojoj je pisalo "Brate", dok su u dvorani bili
i Dejanova supruga odnosno sin i kćerka. Nije bila lako niti Bogdanovu Bogdanoviću odnosno Igoru Kokoškovu na drugoj strani u ekipi Atlante. Kerr je nakon utakmice priznao novinarki kako su igrači u čast Dejana Milojevića popili i čašicu rakije.

"Bilo je emotivno, pokušali smo da premašimo situaciju. Vjerojatno ovo ne bi smio da vam kažem, ali svi mi, članovi stručnog stožera, popili smo čašicu rakije. To vam je srpski brendi. Bilo je to Dekiju u čast, a pošto smo dobili možda ćemo nastaviti da prakticiramo pred svaki meč"

Video: Oproštaj Warriorsa od Dejana Milojevića 

Warriorsi su dobili utakmicu 134:112, Stephen Curry i Jonathan Kuminga su postigli po 25 poena, Klay Thompson 24. Dario Šarić je dodao 10 poena (4/6 iz igre, 2/3 za tri), uz tri skoka i tri asistencije. Dejounte Murray (23) poena je bio najbolji u poraženoj ekipi.

Dallas Mavericksi nisu mogli zaustaviti Devina Bookera koji je utrpao 46 poena, pa je poraz bio neminovan. Phoenix Sunsi su slavili 109:132 iako je Luka Dončić isporučio 34 poena. Jusuf Nurkić je ostao na parketu 22 minute, sakupio je pet skokova uz osam poena. Bilo je poprilično burno u pojedinim trenucima. Počelo je rano kada su u konflikt ušli Kevin Durant, Grant Williams kojeg je s leđa odgurnuo upravo Nurkić.

Video: Gužva na parketu 

Nešto kasnije će opet Jusuf biti u duelu s Williamsom koji je pokušao iznuditi prekršaj u napadu pa je zbog floppinga i tehničke na kraju isključen.

Rezultati
Detroit Pistons - Charlotte Hornets 113:106
Washington Wizards - Minnesota Timberwolves 107:118
Miami Heat - Miami Grizzlies 96:105
Houston Rockets - Portland Trail Blazers 131:137
Milwaukee Bucks - Cleveland Cavaliers 126:116
Dallas Mavericks - Phoenix Suns 109:132
San Antonio Spurs - Oklahoma City Thunder 114:140
Golden State Warriors - Atlanta Hawks 134:112

Kopirati
Drag cursor here to close