Zubac propustio utakmicu Clippersa

VIDEO I Nurkićev double-double u Portlandu, Lillard sa sirenom

Fox je na kraju produžetka bio u drugoj ulozi - on je promašio slobodno bacanje pet sekundi prije kraja i ostavio priliku Damianu Lillardu da tricom donese pobjedu 143:142.
Sport / Košarka | 15. 01. 2024. u 09:48 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Jusuf Nurkić je sa svojim sadašnjim klubom gostovao u gradu u kojem je gradio većim dijelom svoju karijeru, Portlandu. I na kraju je sasvim zadovoljan napustio parket dvorane Moda Center.

Sunsi su slavili 116:127, dok je Nurkić stigao do još jednog double-double učinka od 14 poena i 13 skokova za 28 minuta provedenih na parketu. Devin Booker je bio prvi strijelac Sunsa s 31 poenom. Bradley Beal je ubacio 23, dva više od Duranta. Kod Portlanda su daleko ispred svih bili rookie Scoot Henderson (33) što je njegov rekord karijere i Anfernee Simons (28) poena.

Video: Portland - Phoenix 

Sunsi koji su imali u jednom trenutku 17 poena prednosti, dozvolili su Portlandu da se vrati skoro u potpunosti, ali su onda odgovorili seriju 10:2 za odlazak na mirnijih 121:109. Portland je utakmicu igrao sa samo osam igrača, Blazersi su prije utakmice objavili da Jerami Grant i Matisse Thybulle neće igrati zbog bolesti.

Nikola Jokić je bio na korak do triple double učinka, ostao je kratak za jednu asistenciju dok su Nuggetsi savladali Indiana Pacersa 117:109. Pacersi su igrali bez Tyresea Halliburtona, prijetili jesu, međutim Denver je utakmicu mirno priveo kraju. Jokić je postigao 25 poena, 12 skokova, uz devet asistencija.

Michael Porter Jr. i Jamal Murray "parirali" su Jokiću s po 25 poena. Nuggetsi su u trećoj četvrtini zaostajali četiri poena, ali su brzo stvorili prednost od devet. Bruce Brown koji je prošle sezone osvojio naslov prvaka, vratio se u Denver protiv kojeg je postigao 18 poena, te je još uhvatio deset lopti. Prije utakmice, Brownu je uručen šampionski prsten.

Navijači Minnesote definitivno uživaju ove sezone. Koja za sada ne planira ispustiti prvu poziciju na Zapadu. Clippersi bez Zupca nisu mogli zaustaviti Anthonyja Edwardsa koji je susret zaključio s 33 poena, dok je Minnesota slavila 109:105. Gosti su zaostajala četiri minute prije kraja 12 razlike, došli su na - 4 ali bolje od toga nisu mogli. Kod Clippersa Kawhi Leonard 26 poena, Norman Powell 24.

Uzbudljivu utakmicu odigrali su Milwaukee i Sacramento, a to pobjede su Bucksi došli tek nakon produžetka. Giannis Antetokounmpo je pogodio jedno od dva slobodna bacanja na 8.1 sekundu prije kraja utakmice za 128:126, pa su Kingsi izborili produžetak poenima Foxa.

Fox je na kraju produžetka bio u drugoj ulozi - on je promašio slobodno bacanje pet sekundi prije kraja i ostavio priliku Damianu Lillardu da tricom donese pobjedu 143:142. Giannis je upisao triple-double (27 poena, 10 asista, 10 skokova). Na drugoj strani je triple-double imao i Domantas Sabonis (21 poen, 15 asista, 13 skokova). Trener Sacramenta Mike Brown je isključen u ranoj fazi četvrte četvrtine.

Video: Milwaukee - Sacramento 

Rezultati:
Denver Nuggets - Indiana Pacers 117:109
Miami Heat - Charlotte Hornets 104:87
Milwaukee Bucks - Sacramento Kings 143:142 (produžetak)
Minnesota Timberwolves - Los Angeles Clippers 109:105
Portland Trail Blazers - Phoenix Suns 116:127

Kopirati
Drag cursor here to close