Edwards ide preko Collinsa

VIDEO I Pogledajte najbolje zakucavanje sezone

Koliko je zakucavanje bilo brutalno najbolje potvrđuje podatak da su obojica igrača završila van parketa. Edwardsu je bio dislociran prstenjak lijeve ruke, Collins se nije vraćao na parket jer su sumnjalo u potres mozga.
Sport / Košarka | 19. 03. 2024. u 10:25 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

"Oduvijek sam sanjao ovako zakucati. Mislio sam da neću uspjeti, da sam predaleko od obruča" rekao je Anthony Edwards nakon fenomenalnog zakucavanja na utakmici njegove Minnesote protiv Utah Jazza.

Na pet i pol minuta prije kraja treće četvrtine, domaći košarkaši su izgubili jednu loptu, John Collins je samo stajao pod košem kada je "naletio" Edwards i skoro preletio igrača ispred sebe. Za medije u SAD, najbolje zakucavanje godine

Video: Zakucavanje 

Koliko je zakucavanje bilo brutalno najbolje potvrđuje podatak da su obojica igrača završila van parketa. Edwardsu je bio dislociran prstenjak lijeve ruke, pa mu je pružena pomoć u svlačionici, nakon čega se vratio u igru, dok je Collins prilikom pada neugodno udario glavom, zbog sumnji u potres mozga nije se vraćao na parket.

Minnesota je ovu utakmicu dobila 114:104. Domaćin je u prvoj četvrtini imao +16 (35:19), no gosti su sredinom druge dionice izjednačili (46:46), a bez prednosti se ušlo i u zadnju četvrtinu (83:83). U posljednjem periodu Minnesota je pobjegla na +10 (109-99) i potom obranila vodstvo. Timberwolvese je do slavlja predvodio Anthony Edwards s 32 poena, osam asistencija i sedam skokova, pri čemu je 25 koševa zabio u drugom poluvremenu.

Video: Edwards nakon utakmice 

"Uvijek je bio tip koji stvarno može preokrenuti igru. Zna kada treba podići ekipu, zna kada napraviti velike stvari. Sada je puno uglađeniji u onome što radi. Malo je staloženiji, ne žuri toliko", opisao je Edwardsa njegov trener Chris Finch. Kod domaćina najefikasniji je bio Collin Sexton s 24 poena, a Lauri Markkanen je imao 22 koša i 12 skokova nakon šest utakmica izostanka zbog ozljede desnog kvadricepsa.

Edwards se u košarku "zaljubio" šutirajući i dvorištu svoje bake. Njegov prvi izbor je bio američki fudbal.

"Znam da smo jednom cijelo ljeto igrali košarke. Ja sa stalno gubio, pa sam se zasitio. Znao sam da ću ih jednog dana pobijediti", pričao je jednom prilikom Edwards.

Kopirati
Drag cursor here to close