Bogdan Bogdanović probio granicu

VIDEO I Lakersi mogu bez LeBrona, glupost Goberta

Bojan Bogdanović je bio relativno skroman. Hrvatski košarkaš na parketu je bio samo 12 minuta i u tom razdoblju ubacio 6 poena uz šut 2/6 (za trice 1/3), a nije upisao niti jedan skok ni asistenciju.
Sport / Košarka | 09. 03. 2024. u 10:35 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Imali smo dva derbija večeri, ako ih možemo tako nazvati. Jedan su igrali LA Lakersi i Milwaukee Bucksi. Činjenica da je LeBron James lakše ozlijeđen nije bila dovoljna Milwaukeeju za pobjedu protiv Lakersa. Imali su Bucksi pola koša prednosti kada je Lillard krenuo jedan na jedan.

Nije pogodio, klupa domaćih je zvala time out 23 sekunde prije kraja. D‘Angelo Russell je uzeo loptu trošio vrijeme i onda je floaterom završio akciju. Bucksima je ostalo nekih šest sekundi. Lillard je uzeo zadnju loptu, ali ga je blokirao Spencer Dinwiddie i Lakersi su upisali pobjedu 123:122, 35 u ovoj sezoni. Za sada su na omjeru 35:30.

D‘Angelo Russell je odigrao fenomenalnu utakmicu, zatrpao je Buckse (44 poena). Kada nema LeBrona, tu je Anthony Davis da pomogne s 22 poena i 13 skokova. Milwaukeeju nije pomoglo ni triple-double izdanje Giannisa Antetokounmpa (34 poena, 14 skokova, 12 asistencija, ni dobra partija Lillarda (28 poena, 12 asista).

Video: Lakers - Milwaukee 

Odličnu utakmicu su ponudili Cleveland i Minnesota, u duelu najbolje ekipe Zapada i druge na Istoku. 27 sekundi prije kraja utakmice dosuđen je prekršaj u napadu Goberta. Cavsi su vodili 98:97, Francuz je bio nezadovoljan sudačkom odlukom, pokazujući prstima da su "suci uzeli lovu". Naravno da je zaradio tehničku, završio je na klupi. Garland je ubacio jedno slobodno bacanje i to je bilo sve. Od jednih i drugih.

U produžetku su Cavs bili puno bolji. Jarrett Allen je ubacio deset poena u produžetku, taj dio igre Cavsi su dobili 16:7. Bila je to druga pobjeda Clevelanda u četiri dana protiv jedne od najboljih ekipa lige. Nešto ranije su napravili veliki preokret protiv Bostona. Cleveland je bio bez startera Donovana Mitchella, Evana Mobleyja i Maxa Strusa zbog ozljeda, ali su zato tu bili Darius Garland 34 poena, Jarrett Allen je odigrao utakmicu karijere (33 poena, 18 skokova). Na kraju je bilo 113:104, Naz Reid kod poraženih 34 poena, Anthony Edwards 19 ali uz šut 7/27.

Video: Cleveland  - Minnesota 

Wolvesi su u utakmicu ušli s informacijom da će bez Karl-Anthonyja Townsa igrati najmanje do prve runde playoffa. Naime, Towns ima istegnuće lijevog meniskusa te se odlučio na operaciju iako su klupski liječnici savjetovali da se sve liječi konzervativnom metodom. No, takvo liječenje bi u opasnost dovelo nastup u cijelom doigravanju pa se Towns odlučio na operaciju koja bi ga na parket mogla vratiti u prvom krugu playoffa.

New York Knicksi su limitirali Orlando na skromna 74 poena. Gosti su ostali na svega 34 posto šuta. Jalen Brunson postigao je 26 poena u svom povratku nakon ozljede lijevog koljena, Bojan Bogdanović je bio relativno skroman. Hrvatski košarkaš na parketu je bio samo 12 minuta i u tom razdoblju ubacio 6 poena uz šut 2/6 (za trice 1/3), a nije upisao niti jedan skok ni asistenciju.

Banchero je imao 23 poena i devet skokova za Magic kojem je ovo tek drugi poraz u posljednjih deset utakmica. Knicksi su i dalje bez važnih igrača, Julius Randle, Mitchell Robinson, OG Anunoby su ozlijeđeni.

Bogdan Bogdanović je probio granicu od 1000 poena u sezoni, protiv Memphisa je postigao 16 poena, Atlanta je slavila 99:92. Dejounte Murray je bio daleko ispred svih s 41 poenom.

Rezultati:
Philadelphia 76ers - New Orleans Pelicans 95:103
Washington Wizards - Charlotte Hornets 112:100
Cleveland Cavaliers - Minnesota Timberwolves 113:104 (produžetak)
New York Knicks - Orlando Magic 98:74
Memphis Grizzlies - Atlanta Hawks 92:99
Oklahoma City Thunder - Miami Heat 107:100
Los Angeles Lakers - Milwaukee Bucks 123:122
Portland Trail Blazers - Houston Rockets 107:123

Kopirati
Drag cursor here to close