Kazna za Goberta

100.000 dolara kazne za košarkaša Minnesote

Prema CBA-u, kazna od 100.000 dolara je maksimalna novčana koju neki igrač može dobiti za svoje ponašanje ili izjave koje štete interesima najveće svjetske košarkaške lige.
Sport / Košarka | 11. 03. 2024. u 12:33 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Rudy Gobert, centar Minnesote Timberwolvesa kažnjen je sa 100.000 američkih dolara zbog komentara i gestikulacija tijekom i nakon utakmice Minnesote na gostovanju kod Clevelanda. Vodstvo lige se oglasilo:

"Kazna uzima u obzir Gobertove prethodne slučajeve ponašanja štetnog za NBA s obzirom na javno kritiziranje suđenja"

Ovo je najveća kazna nekom igraču ove sezone. Zanimljivo da je njegov suigrač Anthony Edwards također platio visoku kaznu prije dva mjeseca, no njegova kazna je iznosila 40.000 dolara. Kažnjen je također zbog komentiranja suđenja, on je naime izjavio nakon utakmice protiv Oklahome da je njegova momčad igrala osam na pet aludirajući na to da su suci bili naklonjeni Thunderima.

Prema CBA-u, kazna od 100.000 dolara je maksimalna novčana koju neki igrač može dobiti za svoje ponašanje ili izjave koje štete interesima najveće svjetske košarkaške lige.

Za one koji nisu upoznati, Gobert je prije par dana u utakmici protiv Clevelanda isključen pred kraj utakmice. Suci su mu dosudili šesti, isključujući prekršaj na nešto manje od pola minute do kraja regularnog vremena. On je u jednom "hrvanju" s centrom Cavsa Jarretom Allenom došao do ofenzivnog skoka, ali su mu suci svirali prekršaj.

Vidno frustriran jer mu je to bio posljednji prekršaj pred isključenje, Gobert je prema glavnom sucu Scott Fosteru rukama gestikulirao znakove novca, aludirajući na to da suci uzimaju novce "sa strane" za suđenje utakmica. U konačnici su njegovi Timberwolvesi izgubili utakmicu nakon produžetka, a Gobert je odmah nakon utakmice dao izjavu za medije:

"Moja reakcija nije bila primjerena. Smatram da sam bio u pravu, ali nije bilo vrijeme za učiniti takvu glupost. Koštao sam svoju ekipu pobjede, bio je to nezreo potez s moje strane."

Inače, Gobert je 2020. godine s tadašnjim klubom Utah Jazzom potpisao petogodišnji ugovor vrijedan 205 milijuna dolara, učinivši ga tako najskupljim centrom u povijesti NBA lige s 41 milijunom dolara na godinu.

Ugovor mu još vrijedi dvije sezone, tako da bi francuski centar ove sezone trebao zaraditi nešto više od 46 milijuna, tako da bi ova kazna njemu trebala doći kao prava sitnica.

Kopirati
Drag cursor here to close