Zach Edey ubacio 37 poena

VIDEO I Dominacija UConna za obranu naslova

Koliko je u ovom trenutku UConn stvarno dominantna ekipa pokazuje podatak da su dvije utakmice ovogodišnjeg Final Four turnira dobili s barem 14 razlike, nakon što su prošle godine na svih šest utakmica turnira slavili s barem 13 poena prednosti.
Sport / Košarka | 09. 04. 2024. u 09:01 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Košarkaši sveučilišta Connecticut obranili su naslov prvaka. Prvi nakon Floride 2007. godine, osmi u povijesti. U velikom finalu pred skoro 75.000 gledatelja, UConn je savladao Purdue 75:60.

Ovo je sada već šesta titula Huskiesa, peta u posljednjih dvadeset godina. Koliko je u ovom trenutku UConn stvarno dominantna ekipa pokazuje podatak da su dvije utakmice ovogodišnjeg Final Four turnira dobili s barem 14 razlike, nakon što su prošle godine na svih šest utakmica turnira slavili s barem 13 poena prednosti.

Tristen Newton je pogodio tricu za 39:30 na otvaranju drugog dijela nakon čega je prednost UConna polako počela da raste. Kada je Alex Karaban pogodio novu za 54:40 bilo je jasno u kojem pravcu ova utakmica ide. Zach Edey je igrao sam, čovjek je ubacio 37 poena u velikom finalu, ali Purduea nije imao barem još jednog igrača koji bi se mogao priključiti.

Video: UConn - Purdue 

Ostatak ekipe je postigao 23 poena ukupno. S druge strane kod UConna Trenton Newton zabio je 20 poena, Stephon Castle 15, a Donovan Clingan i Cam Spencer po 11. Ovdje naravno treba dodati i podatak da je Edey imao i deset skokova.

"Mislim da je ovo najbolji dvogodišnji niz jedne ekipe u NCAA prvenstvu. Čak mislim da je impresivniji u odnosu na ono što su napravili Duke i Florida ranije posebno ako gledate rostere koje su oni imali i ako pogledate naš prošle i ove sezone", naglasio je nakon utakmice Dan Hurley.

Kopirati
Drag cursor here to close