Purdue vs UConn

VIDEO I U finalu sudar teških centara Edeya i Clingana

Ovogodišnji Final Four se igra na stadionu Arizona Cardinalsa, u Glendaleu. Na polufinalnim utakmicama je bilo prisutno 74,720 gledatelja.
Sport / Košarka | 07. 04. 2024. u 09:55 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Tko čeka taj dočeka. Navijači sveučilišta Purdue su čekali na veliko finale 55 godina. Davne 1969. godine, Boilermakersi su se probili do finala, ali tamo nisu imali šanse protiv UCLA, legendarnog Johna Woodena i tada još uvijek Lew Alcindora.

Sada Purdue ima sjajnog centra, Zacha Edeya koji je u polufinalu ubacio 20 poena uz 12 skokova. NC State je napravio jako puno dolaskom na završni Final Four, ali u polufinalu jednostavno Wolfpacksi nisu imali šanse. Nisu imali načina da zaustave
košarkaša kojeg smo upoznali na posljednjem Svjetskom prvenstvu u dresu Kanade. DJ Burns je pokušavao, trudio se, ali nije išlo.

Vrlo rano je Purdue otišao na deset poena prednosti i vidjelo se kako je North Carolina State teško može nešto napraviti u nastavku. Posebno ne kada ova ekipa ima šut za tri poena 5/19, ukupno iz igre 36 posto. S druge strane Edeya su pratili Lance Jones (četiri trice), Fletcher Loyer (11 poena). Da kojim slučajem nisu košarkaši Purduea imali 16 izgubljenih lopti vjerojatno bi razlika na kraju i bila veća od 13 poena.

Video: Purdue - NC State 

Purdue je na kraju slavio 63:50. Nakon utakmice Shaquille O' Neal se spustio do svlačionica kako bi se upoznao s Edeyom koji je visok 224 cm i koji ima 130 kilograma. Edey i Purdue u ponedjeljak će se sučeliti s braniteljem naslova Connecticutom. Sveučilištem koje je na korak do obrane naslova.

UConn je u drugom polufinalu svladao Alabamu 86:72, a među petoricom igrača koji su postigli dvoznamenkasti broj poena istaknuli su se Stephon Castle s 21 i Donovan Clingan s 18 i četiri blokade. Za Alabamu je Mark Sears zabio 24 poena, a Grant Nelson 19 uz 15 skokova.

Video: UConn - Alabama 

Clingan je još jedan gorostas, 218 cm visoki i 127 kilograma teški 20-godišnjak koji će također ovog ljeta izaći na draft, a za čiju se igru vezuju slični upitnici kao za Edeyevu. U finalu u ponedjeljak, zbog kojeg će na jedan dan stati i NBA liga, ljubitelji staromodnije košarke moći će uživati u klasičnom obračunu dvojice teškaša s odličnim leđnim tehnikama, kakvi su u modernoj NBA košarci pomalo zaboravljeni.

Ovogodišnji Final Four se igra na stadionu Arizona Cardinalsa, u Glendaleu. Na polufinalnim utakmicama je bilo prisutno 74,720 gledatelja.

Kopirati
Drag cursor here to close