North Carolina bolja od Dukea u polufinalu

Veliki Coach K otišao s porazom

Od 1980. godine kada je preuzeo Duke, Kryzewski postao je trener s najvećim brojem pobjeda u NCAA, koji je dao ogromni doprinos razvoju sveučilišne košarka. Dovukao je Duke 13. put na Final Four i tu je bio kraj.
Sport / Košarka | 03. 04. 2022. u 10:50 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Šteta što je tako završilo. Činilo se kao priča s idealnim krajem, međutim polufinale najvećeg sveučilišnog turnira na svijetu je ponudilo okršaj dvije košarkaške institucije, sveučilišta North Carolina i Duke i drugačiji završetak. 

Nakon poraza u regularnom dijelu sezone, Tar Heelsi su bili još jednom bolji, ovaj put je Duke poražen 81:77. Nakon 42 godine kao trener Dukea, pet osvojenih titula NCAA prvaka, Mike Kryzewski je završio karijeru. Popularni Coach K, trener kojeg je odškolovao West Point, a on opet odgojio tako da kažemo gomilu NCAA, kasnije NBA igrača.

Od 1980. godine kada je preuzeo Duke, Kryzewski postao je trener s najvećim brojem pobjeda u NCAA, koji je dao ogromni doprinos razvoju sveučilišne košarka. Dovukao je Duke 13. put na Final Four i tu je bio kraj. Najveći rivali, su bili bolji. Utakmica je prelomljena u posljednjoj minuti nakon što je Mark Williams promašio dva slobodna bacanja za Duke, a na drugoj strani ključne koševe je ubacio Caleb Love.

Video: Full final 3:32 in UNC-Duke Final Four instant classic

"Prije svega čestitam North Carolini, Hubert Davis i njegovi momci su odradili sjajan posao u teškoj utakmici. Znao sam da će to biti jedna bitka nakon koje će jedini slaviti drugi biti u agoniji. Žao mi je mojih momaka koji su na kraju plakali. Ponosan sam na ove momke, imali smo neke svoje prilike u završnici utakmice, nismo ih iskoristili. Bio sam blagoslovljen što sam toliko vremena proveo u dvorani. Naravno možeš je napustiti u suzama, agoniji ili kao slavljenik, ali opet moraš biti ponosan što si tu. To će mi nedostajati kada se vratim unatrag, ali dovraga, bio sam tu jako dugo. Hvala ovim momcima za još jednu veliku sezonu" rekao je popularni Coach K.

Video: Coach K Mike Krzyzewski walks off the court for a final time

Caleb Love je u pobjedničkoj momčdi ubacio 28 poena, R.J.Davis je dodao 18, Manek 14, dok je Armando Bacot uz 11 poena imao i 13 skokova.

Protivnik North Caroline u finalu će biti Kansas. Villanova je od početka utakmice lovila zaustatak i na kraju nije imala šanse, što potvrđuje krajnjih 81:65.

Kopirati
Drag cursor here to close