Nastavlja se borba za play off

VIDEO I Clippersi nisu zaustavili Ziona, Nurkić sve bolji

Regularni dio NBA sezone ulazi u svoju završnicu, Klubovi se bore za play off, play in.
Sport / Košarka | 16. 03. 2024. u 09:27 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Los Angeles Clippersi su upisali treći poraz u posljednje četiri utakmice, ali još uvijek drže četvrto mjesto na Zapadu s omjerom 40-26. Ovaj put obrana Clippersa nije imala rješenje za Ziona Williamsona koji je predvodio Pelicanse. 34 poena, sedam skokova i četiri asistencije.

To je bio njegov učinak kao najboljeg igrača New Orleansa u pobjedi svoje ekipe 112:104. Hrvatski centar Ivica Zubac je za goste ubacio devet poena uz 11 skokova, dvije asistencije i jednu blokadu. Zion nakon silnih ozljeda koje su ga pratile od trenutka kada je došao u NBA ligu čini se napokon igra normalnu sezonu što se naravno vidi na parketu i rezultatima New Orleansa.

Clippersi su koji su drugu utakmicu zaredom igrali bez Hardena su zaprijetili i to opasno nakon što su došli na - 4 šest i pol minuta prije kraja utakmice. Međutim, Pelicansi odgovaraju na najbolji način. Williamson poentira, Ingram je pogodio trojku, Larry Nance je vezao četiri poena za mirnu završnicu.

Video: Pelicans - LA Clippers 

Norman Powell je u ekipi Clippersa ubacio 15 poena, 51. put u njegovih 65 odigranih utakmica ove sezone išao je do deset ili više poena ulaskom s klupe.

Phoenix Sunsi su stigli do četvrte pobjede u šest utakmica, Jusuf Nurkić je još jednom potvrdio odličnu formu u završnici regularnog dijela sezone.

Na Zapadu je velika gužva u borbi za play off, Sunsi žele izbjeći play in. Nurkić je upisao novu double-double. Na 13 poena dodao je 21 skok (5+16). Imali su Sunsi 25 poena prednosti na ulasku u četvrtu četvrtinu, Hornetsi su se spustili na -10, ali bolje od toga nisu mogli. Devin Booker predvodio je uravnotežen napad Phoenixa s 21 poenom i 11 asistencija.

Video: Hornets - Suns 

Novi čovjek u ekipi Hornetsa, Vasilije Micić, je bio najbolji u domaćoj postavi (21 poen). Grant Williams je postigao jedan manje. Brandon Miller je u jednom statističkom podatku dostigao legende kluba, Zoa Mourninga i Larryja Johnsona. S novih 14 poena je prošao brojku od 1000 poena u svojoj 60. utakmici u karijeri i sada je treći najbrži rookie Hornetsa iza Alonza Mourninga (53 utakmice) i Larryja Johnsona (55 utakmica).

Vodeću poziciju u Zapadnoj konferenciji preuzeo je Denver (47-20) nakon pobjede protiv San Antonio Spursa 117-106 u utakmici odigranoj u Austinu. Nuggetse je predvodio Nikola Jokić s 31 košem, sedam skokova i pet asistencija, dok je kod Spursa najbolji strijelac bio Jeremy Sochan sa 19 poena. Po 17 koševa su ubacili Devin Vassell i Victor Wembanyama, a Francuz je imao i devet skokova te tri blokade.

Video: Spurs - Nuggets 

Ova utakmica je odigrana u glavnom gradu Texasa, Austinu, s ciljem širenja svoje navijačke baze. To se pokazao kao dobar potez u tom smislu, budući da je u Moody Centar stiglo 16.223 navijača, što je i rekord dvorane u organizaciji sportskih događaja, no utakmica je odigrana uz brojne logističke probleme.

Dvije minute prije kraja, Hawksi su imali osam poena zaostatka. Onda je Murray pogodio jednu tricu, domaći su izgubili loptu. Murray je dodao još jednu za ludu završnicu. Zadnji šut su imali gosti, ovaj put je lopta išla u ruke Krejcija. Nije pogodio za tri, pa je Utah Jazz slavio 124:122. Najbolji strijelac Jazza bio je Keyonte George s 25 koševa, a Hawkse je predvodio Dejounte Murray s 33 poena i devet asistencija. Luka Šamanić nije igrao.

Rezultati:
New Orleans Pelicans - LA Clippers 112:104
Utah Jazz - Atlanta Hawks 124:122
San Antonio Spurs - Denver Nuggets 106:117
Charlotte Hornets - Phoenix Suns 96:107
Detroit Pistons - Miami Heat 95:108
Toronto Raptors - Orlando Magic 103:113

Kopirati
Drag cursor here to close