Progovorio o važnosti mentalnog zdravlja

VIDEO I NBA košarkaš otvorio dušu: Dva puta sam se pokušao ubiti

"U dva navrata sam si prislanjao pištolj na čelo. Nitko od mojih prijatelja i bližnjih nije znao za to. Onda sam pomislio kako bi to bilo nepravedno prema mojoj djeci ako bih si oduzeo život", ispričao je Wall.
Sport / Košarka | 15. 03. 2024. u 01:27 Robert Rezo

Tekst članka se nastavlja ispod banera

John Wall, igrač koji je bio pet puta izabran na All Star nedavno je gostovao na podcastu pod nazivom "The OGs" čiji su voditelji nekadašnji NBA igrači Udonis Haslem i Mike Miller. Pričao je o svemu, svojim počecima, NBA draftu, Rookie životu, kao i o dugogodišnjem partnerstvu s Bradley Bealom u Washington Wizardsima.

Pred kraj samog razgovora temu su okrenuli na važnost mentalnog zdravlja, gdje je Wall ponovno za javnost ispričao mračno razdoblje svojeg života. Već je prije pričao o ovome, ali kada god dobije priliku naznači koliko je važno prepoznati probleme i obratiti se stručnim osobama ako osoba nije sposobna sama se izboriti s nedaćama koje život donese.

"Znam kakav je to osjećaj i želim kazati ljudima da je mentalno zdravlje ozbiljna stvar. Morao sam posjetiti terapeuta nakon svega. Da nisam mislio na svoju djecu, vjerojatno bih se ubio."

Nekadašnji pobjednik u zakucavanjima je otkrio šokantne detalje:

"U dva navrata sam si prislanjao pištolj na čelo. Nitko od mojih prijatelja i bližnjih nije znao za to. Onda sam pomislio kako bi to bilo nepravedno prema mojoj djeci ako bih si oduzeo život. Pa tko bi ih odgojio da ne budem uz njih? Moram biti uz njih, pomislio sam," rekao je emotivnim tonom NBA košarkaš.

Nadovezao se na to kako je činio još neprimjerenih stvari, koje su se onomad proširile društvenim mrežama:

"Da ne odvajam, ali u to vrijeme sam imao i video na kojem pokazujem znakove bandi i takve stvari. Tada sam bio u najmračnijim trenucima života, pokušavajući shvatiti kako pronaći sreću."

Wall je tako još jednom otkrio detalje svojih mračnih trenutaka u životu. Prethodno je već bio govorio o tome, ali je ovdje u potpunosti otvorio dušu o razlozima takvih poteza.

Naime, on je 2019. pretrpio gubitak majke koja ga je kao samohrana odgojila i dovela na svijet. Godinu dana nakon preminula mu je i baka, a uz sve to imao je ozljedu Ahilove pete koja ga je udaljila s košarkaških parketa.

O tome je pričao prije dvije godine na događaju Zaklade John Wall s Vojskom spasa u svom rodnom gradu Raleighu, u Sjevernoj Karolini. Dodao je kako je svemu tome Covid-19 pandemija doprinijela da se njegovi mračni zastori još više spuste.

Napomenuo je kako se i dalje pronalazi i posjećuje terapeuta:

"Još pričam sa psihologom i pokušavam se pronaći te izvući najbolje iz sebe. Ako vam je potrebna, potražite pomoć. To je sasvim normalno. Znajte da niste sami."

Wall nije zaigrao košarku još od početka 2023. Izabran je na NBA draftu od strane Washington Wizardsa 2010. godine i bio jedan od najatraktivnijih igrača lige u godinama svoje najbolje

košarke. Bio je iznimno agilan razigravač s "luđačkim" zakucavanjima. Okrunio se titulom prvaka zakucavanja na All-Star vikendu 2014. godine.

Ozljeda ga je 2019. udaljila iz košarke i od tada se izgubio. Pokušavao se u nekoliko navrata vratiti igranju, ali tijelo mu nije dopuštalo.

Osim Wizardsa gdje je proveo deset godina, nastupao je još za Houston, a posljednji angažman bio mu je u Los Angeles Clippersima. Službeno se nije umirovio od košarke i rekao je kako će nastojati vratiti se aktivnom igranju. Trenutno ima 33 godine i smatra da još može ponuditi u NBA ligi.

Cijeli razgovor Walla gdje osim mentalnog zdravlja i mračnih tema priča i o svojoj karijeri te partnerstvu s Bradley Bealom možete pogledati na videu:

Video: John Wall govorio o svojim problemima 
Kopirati
Drag cursor here to close