Sve je bliže play off, sve je više nervoze

VIDEO I Booker poput Wilta, odlični Nurkić, Bogdan u klinču s trenerom

Dvije minute prije kraja utakmice na time outu Bogdan je bacio plastičnu čašu s vodom očito revoltiran činjenicom da će ostati na klupi u završnici. U tom trenutku je skočio s klupe i krenuo prema svom treneru unoseći mu se u lice.
Sport / Košarka | 02. 04. 2024. u 10:01 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Phoenix Sunsi nastavljaju svoju borbu za play off. Za sada su na sedmom mjestu Zapadne konferencije, u play inu. Protiv Pelicansa su ostvarili važan trijumf 124:111. Utakmicu je obilježio Devin Booker. Čovjek je ubacio 52 poena, čak 37 u poluvremenu.

Tako je postao prvi igrač nakon Wilta Chamberlaina koji je zabio najmanje 50 koševa u tri uzastopne utakmice protiv istog protivnika. Sredinom siječnja je protiv New Orleansa zabio 52 koša u pobjedi 123-109, dok je u prosincu 2022. postigao 58 poena u pobjedi 118-114.

Idući susret ovi suparnici imaju u Phoenixu u nedjelju. Bookera, koji je rodom iz Moss Pointa u Mississippiju, stotinjak kilometara udaljenom od New Orleansa, na tribini Smoothie King Centra bodrilo je više od 40 članova obitelji i prijatelja.

"Svaki put kad vas prozovu zbog nečega što je Wilt učinio, a dogodilo se to vrlo malo puta u mojoj karijeri, znate da ste učinili nešto posebno. Ovo mi mnogo znači. Moja obitelj i prijatelji su bili na tribinama", rekao je poslije utakmice. Kevin Durant je dodao 20 poena i sedam skokova, dok je Jusuf Nurkić odigrao jednu od svojih najboljih utakmica ove sezone.

Video: New Orleans - Phoenix 

Jusuf je bio double-double učinku od 19 poena i 19 skokova. Što nije mala stvar s obzirom na to da je pod košem vodio borbu s ove sezone odličnim Zionom Williamsonom koji je susret zaključio s 30 poena.

Za play off se bore i Atlanta Hawksi. Oni su deseti trenutno na Istoku. Bogdan Bogdanović u završnici sezone igra također vrlo dobro, protiv Bullsa je ubacio 20 poena, uz samo jedan promašaj iz igre (6/7). Hawksi su slavili 113:101, dok je Bogdanović čini se najviše problema u ovoj utakmici imao sa tremerom Quini Snyderom.

Dvije minute prije kraja utakmice na time outu Bogdan je bacio plastičnu čašu s vodom očito revoltiran činjenicom da će ostati na klupi u završnici. U tom trenutku je skočio s klupe i krenuo prema svom treneru unoseći mu se u lice. Suigrači su reagirali kako bi smirili Bogdanovića.

Video: Bogdanović u duelu sa trenerom 

"Quin je moj čovjek, sigurno. Gura me cijelo vrijeme. Imali smo male svađe s vremena na vrijeme, ali to je normalno", rekao je Bogdanović nakon utakmice, a pomirljivo je zvučao i njegov trener:

"Bogi je bio sjajan, on i ja se jako dobro slažemo." DeMar DeRozan je bio prvi strijelac Bullsa u ovoj utakmici s 31 poenom.

Boston je protiv Charlotte Hornetsa slavio očekivano 118:104 kako bi dodatno učvrstio svoju poziciju najbolje ekipe NBA lige u ovom trenutku. Boston je izgubio prvu četvrtinu (30:32), no iduće dvije je dobio s 18 razlike (65:47), pa je zadnja dionica bila tek odrađivanje posla. Celticsi su pogodili čak 19 trica, Hauser sedam. Tatum je uz 25 poena imao i 10 skokova.

Rezultati:
Charlotte Hornets - Boston Celtics 104:118
Detroit Pistons - Memphis Grizzlies 108:110
Indiana Pacers - Brooklyn Nets 133:111
Orlando Magic - Portland Trail Blazers 104:103
Chicago Bulls - Atlanta Hawks 113:101
New Orleans Pelicans - Phoenix Suns 111:124

Kopirati
Drag cursor here to close