Litvanci se žalili ali uzalud

Valanciunas: Što reći, kada suci zaborave da ti daju bacanje

"Ne znam što da kažem kada suci zaborave da ti daju bacanje. Kako je to uopće moguće, to je srednjoškolska košarka", kaže Jonas Valanciunas.
Sport / Košarka | 05. 09. 2022. u 08:22 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Sve se više piše i priča o suđenju na Eurobasketu. Već nakon prvog kola je bilo zamjerki, sada padaju i prve žalbe. Jer su greške sve veće. Prvi su reagirali Litvanci nakon poraza od Njemačke.

Krajem treće četvrtine, suci su propustili da Litvi dodjele još jedno slobodno bacanje nakon tehničke koju je zaradio izbornik Njemačke, Gordon Herbert.

"Kada smo protestirali delegat ništa nije uradio. Znam da je trebalo da dobijemo utakmicu prije drugog produžetka, ali baš zbog tog poena smo i igrali dodatni period. Prošli put je u pitanju bio Gobert, sada ovo. Ako suci nastave ovako da rade na Eurobasketu, onda ne znam ni što bih rekao za FIBA-u, rekao je nakon utakmice Mindaugas Kuzminskas.

FIBA Europe se vrlo brzo oglasila saopćenjem u kojem stoji sljedeće:

"Žalba ne može da bude usvojena jer su razlozi za protest dostavljeni nakon predviđenog roka od 60 minuta poslije završetka utakmice. Također, i da je žalba dostavljena u propisanom vremenu, bila bi odbijena, pošto navedeni razlog nije jedan od razloga zbog kojih se žalba može podnijeti“, navode iz FIBA Europe.

Naravno da su u taboru reprezentacije Litve ogorčeni ovakvim saopćenjem:

"Ne znam što da kažem kada suci zaborave da ti daju bacanje. Kako je to uopće moguće, to je srednjoškolska košarka", kaže Jonas Valanciunas.

Kopirati
Drag cursor here to close