Kanada vrlo uvjerljiva

Težak poraz košarkašica

Bridget Carleton je vodila Kanadu s 28 poena, Natalie Achonwa je ubacila sedam manje, Carleton je za tri poena promašila samo jedno loptu (6/7). Nikolina Babić je bila najbolja kod BiH s 16 poena, Jonquel Jones na za nju tek skromnih 15 poena.
Sport / Košarka | 12. 02. 2022. u 09:43 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U situaciji kada još uvijek nije jasno da li sve tri reprezentacije iz Osake odlaze u Australiju, BiH je poražena vrlo uvjerljivo od Kanade 64:94 koja je zvanično još jedna od tih selekcije koje se plasirala na svjetskog prvenstvo.

Od početka utakmice su Kanađanke pokazale koliko će težak protivnik, a prvi put kada su uspjele povesti 16 razlike, na sedam i pol minuta prije kraja prvog poluvremena bilo je jasno u kojem pravcu ova utakmica može otići. Sa jedne šuterski raspoložena Kanada, s druge strane Jones koja nije bila u svom ritmu, pa je na poluvremenu pitanje pobjednika bilo odlučeno. Kanada je imala velikih 57:36.

Kanađanke su utakmicu završile sa izuzetno visokim procentom šuta. Ukupno je to bilo velikih 60 posto, za dva poena još boljih skoro 69 posto, dok je trica ostala na 42 posto.Sa druge strane kod reprezentacije BiH, uglavnom je to sve bilo ispod 45 posto. Kada ovim brojkama dodamo podatak da su Kanađanke imale 17 skokova više, onda se neki bolji rezultat nije mogao očekivati na kraju susreta.

Bridget Carleton je vodila Kanadu s 28 poena, Natalie Achonwa je ubacila sedam manje, Carleton je za tri poena promašila samo jedno loptu (6/7). Nikolina Babić je bila najbolja kod reprezentacije BiH s 16 poena, Jonquel Jones na za nju tek skromnih 15.

Kopirati
Drag cursor here to close