Uskoro će kvalifikacije

Lojo: Pokušat ćemo otići i na svjetsko

"Mi idemo utakmicu po utakmicu i dat ćemo sve od sebe da još jedanput pomjerimo granice i uspijemo se plasirati na Svjetsko prvenstvo po prvi put u povijesti bh. košarke", kaže Goran Lojo izbornik košarkašica.
Sport / Košarka | 19. 01. 2022. u 18:32 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Odličnim nastup na Europskom prvenstvu, ženska košarkaška reprezentacija BiH je došla u situacija da se bori za odlazak na svjetsku smotru, u Australiji od 22. rujna do 1. listopada ove godine. Tri utakmice koje se igraju sljedećeg mjeseca na turniru u Japanu su kvalifikacijske.

U Osaki će košarkašice BiH igrati protiv Bjelorusije 10. veljače, dva dana kasnije protivnice su Kanađanke, dok je posljednjeg dana turnira protivnik Japan. Japan je igrao finale Olimpijskih igara što je dovoljno upozorenje, Bjelorusija je završila četvrta na posljednjem Eurobasketu, dok su Kanađanke u ovom društvu možda gledajući rezultate i najslabije, jer imaju deveto mjesto s Olimpijade i sedmo s posljednjeg Svjetskog. Međutim, opet je pitanje kako sve to izgledati u Osaki i što se tiče korone, ali i ozljeda.

"Klasičnog okupljanja za ovu akciju neće biti, većina reprezentativki igra utakmice sa svojim klubovima širom Europe u subotu 5. veljače, tako da je planirano da letimo za Osaku u nedjelju, šestog. U Japanu ćemo odraditi nekoliko treninga do prve utakmice.Pratim formu svih naših reprezentativki i zadovoljan sam igrama u njihovim klubovima. Posebno me raduje povratak na terene Marice Gajić nakon dužeg odsustva zbog povrede.Sazreli smo kao tim, igramo zaista odlično i dokazali smo to ponovo u novembru još jednom pobjedom protiv velikog favorita Belgije u okviru novog ciklusa kvalifikacija za EP 2023. godine.Japan ima blagu prednost kao domaćin i reprezentacija koja je na Olimpijskim igrama bila srebrna. Kanada i Bjelorusija su također veoma kvalitetne reprezentacije s nekolicinom izvrsnih igračica. Mi idemo utakmicu po utakmicu i dat ćemo sve od sebe da još jedanput pomjerimo granice i uspijemo se plasirati na Svjetsko prvenstvo po prvi put u povijesti bh. košarke, izjavio je Lojo za Dnevni list.

Kopirati
Drag cursor here to close