Ranom zorom po našem vremenu

Sutra prvi protivnik Kanada

"Prvi put igramo za plasman na Svjetsko prvenstvo i ovo je povijesni trenutak za našu zemlju i reprezentaciju. Uzbuđene smo i radujemo se utakmicama, kaže Milica Deura.
Sport / Košarka | 11. 02. 2022. u 18:39 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nevjerojatno utakmicu na početku kvalifikacija u Osaki odigrale su košarkašice Japana i Kanade. Nakon prvog poluvremena Kanađanke su vodile 17 ralike, ali su na kraju utakmicu izgubile u produžetku, 86:79. Stephanie Mawuli je bila prvi strijelac kod Japana s 18 poena. Akaho je dodala 15. Kod selekcije Kanade Nirra Fields je susret završila sa 19 poena, Carleton i Alexander su dodale po 12.

"Na ovoj utakmici uvjerili smo se koliko su snažne selekcije Japana i Kanade. Evidentna je fizička dominacija kanadske ekipe, a njihov kvalitet oslikava i visok plasman na FIBA rang-listi (četvrti). Međutim, mi smo ovdje došle da se borimo, da damo sve od sebe i da pobjeđujemo. Zbog toga smo u Osaki", kaže reprezentativka BiH Nikolina Džebo. Reprezentacija BiH je oslabljena u sustrašnjem duelu protiv Japana, neće biti Marice Gajić koja je ozljeđena i propušta ovaj turnir.

Nismo imali ranije šansu da igramo protiv timova s drugih kontinenata. Pratim dosta ekipe, znam dosta o Japanu i Kanadi. Pokušat ćemo što bolje pripremiti ove utakmice. Nažalost, Bjelorusija nije ovdje zbog virusa i kako stvari stoje, sve reprezentacije su se kvalifikovale na Svjetsko prvenstvo. Čeka se zvanična potvrda i mislim da neće biti problema. Pripremamo se ozbiljno, iako vjerovatno neće biti takmičarskog karaktera" tvrdi izbornik Lojo.

"Prvi put igramo za plasman na Svjetsko prvenstvo i ovo je povijesni trenutak za našu zemlju i reprezentaciju. Uzbuđene smo i radujemo se utakmicama. Shvatamo utakmice veoma ozbiljno i pripremamo se za turnir na kojem želimo dvije pobjede", rekla je Deura i dodala je:

"Privikavamo se još uvijek na vremensku razliku, još se organizam nije navikao. Vrijedno treniramo i obećavamo da ćemo dati sve od sebe na terenu, te da ćemo predstaviti Bosnu i Hercegovinu na najbolji mogući način", zaključila je Deura.

Utakmica Japan - BiH se igra u rano jutro, sedam sati i 30 minuta.

Kopirati
Drag cursor here to close