Pred početak kvalifikacija

Lojo: Cilj je odlazak na Eurobasket

Prije Europskog prvenstva i naše utakmice protiv Belgije u Francuskoj. Belgija je bila favorit, a mi smo je porazili i pokazali da se možemo ravnopravno nositi sa svim protivnicima.
Sport / Košarka | 08. 11. 2021. u 12:16 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predvođene sjajnom Amerikankom Jonquel Jones, košarkašice BiH su na posljednjem Eurobasketu kreirale pravo malo iznenađenje
osvajanjem petog mjesta. Jones, Gajić i ostatak društva su zaustavljene u četvrtfinalu od Francuske, međutim turnir su zaključile s omjerom 4-2, kakav su recimo imale Rusija ili Belgija koja je na kraju bila treća.

Sada je već na red došao novi ciklus za sljedeći Eurobasket koji se za dvije godine u Sloveniji i Izraelu. BiH se nalazi u skupini s Belgijom, Njemačkom i Sjevernom Makedonijom. Pobjednici skupina će na Eurobasket uz još četiri najbolje drugoplasirane. Prva utakmica je već na rasporedu za tri dana i opet je prvi protivnik Belgija. Koja je u međuvremenu mijenjala izbornika.

"Belgija je apsolutni favorit u našoj grupi prema trenutnom rankingu i plasmanu na prošlom Europskom prvenstvu, gdje su bili treće. Prije Europskog prvenstva i naše utakmice protiv Belgije u Francuskoj. Belgija je bila favorit, a mi smo je porazili i pokazali da se možemo ravnopravno nositi sa svim protivnicima. Ja sam siguran da će naša ekipa i ovaj put dati maksimum da ostvarimo pobjedu i na najbolji način otvorimo kvalifikacije. Ako i ne bude tako, predstoji nam još pet utakmica. Naš cilj je plasman na EP. Za ostvarenje tog cilja potrebno nam je pet pobjeda, uz eventualan jedan poraz, da bismo bili sigurni sudionici EP ili u situaciji da ostvarimo četiri pobjede i dva poraza, onda bismo ušli u neke kalkulacije. Učinit ćemo sve da izbjegnemo drugi scenarij" poručuje prvi čovjek na klupi reprezentacije BiH, Goran Lojo.

Kopirati
Drag cursor here to close