Kraj kvalifikacija za Mundobasket

Srbija ugrabila posljednje mjesto

U odnosu na posljednji Mundobasket, nema tu reprezentacija Češke, Poljske, Turske, Rusije, tu su Gruzija, Latvija, Slovenija Finska.
Sport / Košarka | 28. 02. 2023. u 01:05 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Završile su kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo u košarci koje se u Japanu, Indonesiji, te Filipinima u periodu od 25. kolovoza do 10. rujna ove godine. Neke stvari su se promijenile kada je u pitanju europska košarka, iako su svi koji su trebali biti na završnom turniru, uglavnom tu.

U odnosu na posljednji Mundobasket nema tu reprezentacija Češke, Poljske, Turske, Rusije, tu su Gruzija, Latvija, Slovenija Finska, ali i Francuska, Njemačka, Grčka, Italija, Litva, Crna Gora, Slovenija, Španjolska i Srbija.

Posljednje utakmice su igrane u skupinama I i J. Među posljednjima se na turnir plasirala Srbija koja je na svom parketu savladala Veliku Britaniju 101:83. Belgija je izgubila od Turske 54:82, dok je Latvija nadigrala Grčku 67:57.

Situacija se u skupini J nije previše mijenjala. Gosti su ostvarili pobjede. Njemačka u Finskoj 87:81, Estonija je slavila u Švedskoj 71:72, dok je Izrael sredio Sloveniju 87:79.

Pored gore navedenih europskih selekcija, na Svjetsko prvenstvo idu Angola, Zelenortski otoci, Egipat, Obala Bjelokosti, Južni Sudan, Brazil, Kanada, Dominikanska Republika, Meksiko, Portoriko, SAD, Venezuela, Australija, Kina, Iran, Jordan, Libanon i Novi Zeland.

 

Kopirati
Drag cursor here to close