I Mađari bolji u međusobnom omjeru

Košarkaši za kraj poraženi

I onda obično jurnjava za protivnikom, za zaostatkom. Pa opet gore - dole. Na pet i pol minuta prije kraja BiH je imala pola koša prednosti, dok je Mađarska otišla na plus šest za nešto više od dvije minute.
Sport / Košarka | 26. 02. 2023. u 22:49 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Kako je počeo ovaj drugi kvalifikacija, tako je i završio. Porazom. Košarkaška reprezentacija BiH je poražena od Mađarske pa je na kraju završila kao peta s omjerom šest pobjeda i šest poraza. U posljednjem duelu protiv Mađarske, priča je što se tiče reprezentacije BiH trajala jednu četvrtinu.

Kako to obično bude kada krene neki pad u igri zaustavljanja nema prije nekog prekida. Kraja četvrtine ili poluvremena. Mađari su drugu četvrtinu dobili 13 razlike. I onda obično jurnjava za protivnikom, za zaostatkom. Pa opet gore - dole. Na pet i pol minuta prije kraja BiH je imala pola koša prednosti, dok je Mađarska otišla na plus šest za nešto više od dvije minute.

Jednostavno, to je reprezentacija BiH. U ovom ciklusu, s ovom generacijom. Nekada se reprezentacija izvuče nekada ne. Mađari su u ovom duelu ubacili 22 poena, nakon grešaka protivnika, a to nije malo. U poređenju s domaćom selekcijom, košarkaši BiH su imali pet lopti izgubljenih više, dvije trice promašene više, četiri pogođene manje. Na kraju je završilo 87:77, pa BiH nije bolja niti od Mađarske u međusobnom duelu.

John Roberson je ubacio 22 poena, Halilović 15 uz 5 skokova, dok je na drugoj strani Szilard Benke stao na 19 poena, Somogyi na 17 poena i 11 asista. U tri susreta u kojima su poraženi kroz ovaj drugi krug, kod reprezentacije BiH je kombinirano koš razlika bila - 65. Tako se teško može izboriti jedno takmičenje kao što je Svjetsko prvenstvo.

Kopirati
Drag cursor here to close