Zanimljiv podatak iz Beograda

Od dvanaest igrača Grčke samo jedan na utakmici izvodio slobodna bacanja

"Janis je šutirao 10/14 slobodnih bacanja, to sam zaboravio. Ne znam što se događalo, ali Janis ne može sam šutirati," rekao je Tyler Dorsey
Sport / Košarka | 26. 08. 2022. u 11:02 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Košarkaši Srbije su vrlo važnom pobjedom nad Grčkom 100:94 nastavili kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo. Utakmicu u "Štark areni" promatralo je 19.150 gledatelja čime je oboren rekord kada su u pitanju europske kvalifikacije. Međutim ono što je na kraju bilo više nego zanimljivo jeste jedan statistički podatak.

Košarkaši Grčke su izveli 14 slobodnih bacanja, ali svih 14 samo jedan igrač, što je pomalo raritetan podatak. Naravno da je
Giannis Antetokounmpo najveća faca, da najviše lopti ide preko njega, međutim, podatak da niti jedan igrač od preostalih jedanaest nije šutirao niti jedno slobodno bacanje je nevjerojatan. Upravo je to malo zasmetalo Grcima, pa je bilo burno na presici. U centru pažnje je bio Tyler Dorsey, Amerikanac u dresu Grčke.

"Bila je to teška utakmica. Borili smo se, atmosfera je bila sjajna. Ponosan sam na sve, imali smo šansu u produžetku, ali bilo je teško. Nismo dobili dosta prekršaja, ali na kraju ćemo se osvrnuti na detalje i pokušati se popraviti. Iz reketa su nam dali najviše koševa, nismo ih uspjeli zaustaviti. Pokušar ćemo se pripremiti za nedjelju i novu utakmicu", rekao je Dorsey i krenuo prema svlačionici, ali onda se vrati i krenuto pokazivati statistiku.

"Janis je šutirao 10/14 slobodnih bacanja, to sam zaboravio. Ne znam što se događalo, ali Janis ne može sam šutirati."

Jedan ga je novinar pitao da pojasni što to znači.

"Ne znam što to znači. To je na sucima, ne odlučujemo mi o tome. Gledam u to i iznenađen sam. Nema puno utakmica u kojima samo jedan igrač šutira slobodna bacanja. Ovo je iznenađujuće. Ako to negdje nađete, recite mi", poručio je Dorsey, a grčki izbornik zaključio kako je ovo pitanje novinara bila čista provokacija.

Video: Presica nakon utakmice 

.

Kopirati
Drag cursor here to close