Osveta na terenu

Sjajnom partijom pokazao da su Lakersi ozbiljno pogriješili

LeBron i Lakersi su se umjesto za njega odlučili za Russella Westbrooka pa je DeRozan završio u Chicagu pa je Lakersima u dvije ovogodišnje utakmice želio pokazati da su pogriješili.
Sport / Košarka | 20. 12. 2021. u 08:25 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

DeMar DeRozan je ovog ljeta trebao potpisati s Lakersima. Pregovori s klubom iz njegovog rodnog grada su već bili počeli, Lakersi su poslali prvu ponudu za 'sign'n'trade' u San Antonio koju su Spursi odbili, ali i rekli da su spremni na daljnje pregovore, a sam DeRozan je razgovarao nekoliko puta s LeBronom Jamesom i Anthonyjem Davisom o tome kako će zajednički igrati, pišu Sportske novosti.

Međutim, LeBron i Lakersi su se umjesto za njega odlučili za Russella Westbrooka pa je DeRozan završio u Chicagu pa je Lakersima u dvije ovogodišnje utakmice želio pokazati da su pogriješili. Prije nešto više od mjesec dana u Los Angelesu im je postigao 38 poena, a sada je ponovio taj učinak s time da je ubacio čak 19 poena u posljednjoj četvrtini.

"Velika je čast kada momčad ima povjerenje u tebe u tim situacijama. Ništa nije poput toga, trese te adrenalin i pokušavaš napraviti najbolje što možeš", objasnio je DeRozan kako se osjećao u posljednjoj četvrtini. On je pogodio 11 od svoja 24 šuta, 16 od 17 slobodnih bacanja, a imao je i 6 asistencija te 4 skoka. Društvo su mu, s 19 poena, pravili Nikola Vučević, koji je imao i 13 skokova, te Lonzo Ball koji je upisao i po 4 skoka i asistencije.

Kod Lakersa je najbolji bio LeBron James s 31 poenom, 14 skokova i 6 asistencija. Carmelo Anthony je dodao 21 poen i 5 skokova, a Russell Westbrook 20 poena, 9 skokova i 8 asistencija, ali i 6 izgubljenih lopti. I jedna i druga momčad imale su dosta izostanaka zbog ozljeda i koronavirusa, a najvažniji igrači koji su nedostajali bili su Anthony Davis kod Lakersa te Zach LaVine kod Bullsa.

Pandemija koronavirusa u NBA ligi bila je razlog i odgode tri utakmice. Nisu se igrali ogledi Philadelphia - New Orleans, Atlanta - Cleveland i Brooklyn - Denver, ali se igralo još šest utakmica.

Phoenix je nastavio s dobrim partijama te sačuvao prvo mjesto na Zapadu pobjedom protiv Charlotte. Utakmica je završena s čak 29 poena razlike za Sunse koji su u svojim redovima imali čak 9 igrača s dvoznamenkastim učinkom. Najviše je postigao JaVale McGee - 19 poena uz 7 skokova. Kod Hornetsa je najbolji bio Miles Bridges s 26 poena i 5 skokova.

Minnesota je nastavila s dobrim igrama te pobijedila Dallas koji je, doduše, igrao bez Luke Dončića, ali i Vukovi su bili bez Anthonyja Edwardsa. Zato su tu bili Karl-Anthony Towns (24p, 7s, 6a) i D'Angelo Russell (22p, 3a) koji su bili previše za Tima Hardawayja (28p, 6s, 6a) i Doriana Finney-Smitha (23p, 3s, 3a).

Portland je upisao važnu pobjedu protiv Memphisa uz 32 poena, 5 skokova i 5 asistencija Damiana Lillarda, odnosno 28 poena, 4 asistencije i 3 skoka Normana Powella. Dillon Brooks s 37 poena, 3 skoka i 3 asistencije nije bio dovoljan za Grizlije. Miami je upisao iznenađujući poraz od Detroita, ali momčad Heata je imala jako puno izostanaka dok je Sacramento bio bolji od San Antonija.

Kopirati
Drag cursor here to close