NBA

Nestvarna predstava Duranta, Lebron stigao do 101. triple-doublea

Durant je za vodeću momčad Istočne konferencije ubacio 51 poen, uz sedam skokova i devet asistencija. James Harden se odmarao, a Durant je zabio najmanje 10 poena u svakoj četvrtini.
Sport / Košarka | 13. 12. 2021. u 08:20 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Kevin Durant odigrao je sjajnu utakmicu na gostovanju kod slabašnog Detroita, koji je upisao i 12. poraz u nizu. Durant je za vodeću momčad Istočne konferencije ubacio 51 poen, uz sedam skokova i devet asistencija. James Harden se odmarao, a Durant je zabio najmanje 10 poena u svakoj četvrtini.

''Znao sam da ću večeras trebati zabiti malo više. Vrtjeli smo loptu više nego što smo trebali, i ja sam to činio kao i ostali, stoga sam zaključio da je bolje da nastavim pucati'', rekao je Durant, koji je sedmi put u karijeri ubacio 50 ili više poena na jednom susretu.

Poslije utakmice doznao je i kaznu za incident koji se u petak dogodio u Atlanti, kad je uputio više psovki na račun gledatelja koji je vikao ''Durant, prestani plakati''. Kažnjen je s 25.000 dolara, pišu Sportske novosti.

Trener Netsa Steve Nash je komentirao:

''Vidio sam pogled u njegovim očima i znao sam da ne želi izaći. Bio je jednostavno nevjerojatan. Ne samo da je postigao 51 poen, nego je imao i skokove i asistencije. Čak je skupio i par blokada i odigrao sjajnu obranu u posljednjoj četvrtini'', komentirao je Nash.

Dallas je i bez Luke Dončića ostvario sigurnu pobjedu u Oklahomi, a predvodio ga je Brunson s 19 poena , devet skokova i tri asista.

Poeltl i White bili su s po 24 poena najefikasniji u redovima San Antonio Spursa koji su na domaćem terenu nadvisili New Orleans Pelicanse.

Edwards je ostvario učinak od 24 poena, četiri skoka i tri asistencije u redovima Minnesote na gostovanju u Portlandu. Domaće je predvodio Simons s 26 poena , Nurkić je ubacio osam uz sedam skokova.

Još jednu doktorsku partiju pružio je neuništivi LeBron James, koji je Lakerse vodio do pete pobjede u posljednjih sedam nastupa protiv Orlanda kojem je to bio 12. poraz u posljednjih 13 utakmica.

Ostvario je James s 30 poena, 11 skokova i 10 asistencija svoj 101. triple-double učinaku karijeri.

Imao je LeBron iza sebe naporan tjedan, u petak se vratio s turneje na srednjem zapadu, u subotu je odletio u Phoenix kako bi gledao sina uživo, i potom u nedjelju razbio Magic.

''Moja tajna? Spavanje. San, i inspiracija od mog sina i njegove momčadi. Prošle noći spavao sam od ponoći do osam. Probudio sam se, pojeo doručak i onda opet odspavao od 8.30 do 12.30. To je prilično dobro, zar ne?'', izjavio je raspoloženi James nakon utakmice.

Kopirati
Drag cursor here to close