Sramotan poraz

Doživjeli najveći poraz u povijesti NBA lige; Izgubili sa 73 poena razlike

"Mi se večeras definitivno nismo borili. Moraš izaći na parket i boriti se, moraš dati sve od sebe i igrati zajedno kao momčad", sve o svojoj momčadi je nakon utakmice rekao Mike Muscala.
Sport / Košarka | 03. 12. 2021. u 08:41 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U 75 godina NBA lige nije se dogodila utakmica poput ove između Memphisa i Oklahome.

Oklahoma City Thunder momčad je koja nema previše rezultatskih ambicija ove sezone, kojoj je najvažnija stvar razvoj mladih igrača i što bolje pozicioniranje na sljedećem draftu, a kada je to tako, onda je očekivano da doživljavaju mnoge poraze. No, izgubiti baš 73 poena razlike i tako postaviti negativni NBA rekord s najvećim porazom u povijesti, definitivno nije bio cilj nikome u Oklahomi. A upravo to im se dogodilo u meču protiv Memphisa. Grizliji su već u prvoj četvrtini praktično riješili pitanje pobjednika kada su vodili 31:16, a do kraja utakmice nisu popuštali te je na kraju utakmica završila s nevjerojatnih 152:79. Dosadašnji rekord je bio 68 poena razlika s koliko je Cleveland pobijedio Miami 1991. godine. Rezultat je tada bio 148:80.

"Mi se večeras definitivno nismo borili. Moraš izaći na parket i boriti se, moraš dati sve od sebe i igrati zajedno kao momčad", sve o svojoj momčadi je nakon utakmice rekao Mike Muscala.

Osim najveće pobjede u NBA povijesti, Memphis je sa 152 poena postavio i rekord franšize po broju poena na utakmici, a čak 9 igrača ove momčadi je utakmicu završilo s dvoznamenkastim brojem poena - najefikasniji je bio Jaren Jackson s 27 poena dok je Oklahomu s 15 poena predvodio Luguentz Dort. Za Thunder nisu igrala dva njihova najbolja igrača, Shai Gilgeous-Alexander i Josh Giddey, ali to ne može biti isprika za ovakav poraz.

Phoenix je došao do 18. pobjede zaredom što je rekord kluba kao najduži pobjednički niz u povijesti. Sunsi su kao domaćini sa 114:103 pobijedili Detroit i tako došli do omjera 19-3. Poene je pobjednička momčad prilično ravnomjerno rasporedila, imala je sedam dvoznamenkastih igrača, a najviše, po 19, su postigla dva igrača s klupe - Cameron Johnson i Cameron Payne. Jerami Grant je predvodio Pistonse s 34 poena uz 6 skokova.

Zanimljivu utakmicu odigrali su New York i Chicago u Madison Square Gardenu. Bullsi su u prvom poluvremenu imali vodstvo i od 20 poena razlike da bi se Knicksi u nastavku utakmice potpuno rezultatski vratili, ali je sjajni DeMar DeRozan sa 17 poena u zadnjoj četvrtini donio Chicagu pobjedu. DeRozan je utakmicu završio s 34 poena, 6 skokova i 3 asistencije, a Bullsi su imali još dva sjajno raspoložena igrača - Zach LaVine je ubacio 27 poena te imao 7 skokova i 5 asistencija, a Nikola Vučević je utakmicu završio s 27 poena, 7 skokova i 3 asistencije. Kod Knicksa najbolji Julius Randle s 30 poena, 12 skokova i 6 asistencija.

Milwaukee je bez lagano ozlijeđenog Giannisa Antetokounmpa izgubio od Toronta dok je San Antonio upisao uvjerljivu pobjedu protiv Portlanda koji je igrao bez ozlijeđenog Damiana Lillarda.

Kopirati
Drag cursor here to close