Samo u BiH

Košarkaški savez odustao od kvalifikacija za Olimpijske igre!

Čak su i turneje, različiti turnir za mnoge selekcije normalna pojava, jer izbornici kroz različite kvalifikacije nemaju vremena za uigravanje, igrači su jako malo zajedno.
Sport / Košarka | 17. 03. 2023. u 09:30 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Na pomalo nevjerojatan potez odlučio se vodstvo KS BiH. U situaciji kada se otvorila mogućnost da reorganizacijom takmičenja, reprezentacija nastupi na kvalifikacijskom turniru za odlazak na Olimpijske igre, savez je odlučio odustati! Opravdanje čelnika saveza je naravno već standarno. Nedostatak novca i vjerojatno ne odazivanje reprezentativaca, barem tako poručuju iz saveza.

"Postoji više razloga za takvu odluku. Prvi je financijski. Imamo para koliko imamo. Svako novac moramo vrlo osmisliti, za što ćemo ga potrošiti. To je pod broj jedan. Pod broj dva, nije realno očekivati da će nam se igrači odazvati. Što znači da im oduzimamo im ljeto. Selektor je predložio jednu opciju. Ako želimo nešto raditi na ljeto, bolje nam je da odradimo kamp s proširenom reprezentacijom, gdje nećemo zvati ove najbolje igrače," rekao je predsjednik Košarkaškog saveza BiH Dalibor Miloš za Dnevnik Nove BH.

Iako je dobrim dijelom izvjesno kako se reprezentacija ne bi kvalificirala na Olimpijske igre, ovakve prilike koje se pružaju igrom slučaja se jednostavno ne smiju propuštati. Jer igrati protiv jakih reprezentacija, na turnirima mogu značiti samo plus. Jer samo utakmicama protiv kvalitetnih protivnika se pravi kvalitetna reprezentacija, dobri igrači. Uostalom, oni koji bolje prate košarku znaju da su kvalifikacijski turniru za odlazak na Olimpijadu godinama bili nešto običajno.

Čak su i turneje, različiti turnir za mnoge selekcije normalna pojava, jer izbornici kroz različite kvalifikacije nemaju vremena za uigravanje, igrači su jako malo zajedno. Međutim, u zemlji kao što je BiH, ovakva objašnjena, pravdanja za pojedine poteze su sasvim normalna pojava.

Kopirati
Drag cursor here to close